Portal "Bebac" nagradio najbolja porodilišta, Betaniji priznanja u više kategorija

Portal "Bebac" nagradio najbolja porodilišta, Betaniji priznanja u više kategorija

U istraživanju koje je tokom 2019. godine sproveo portal "Bebac", mame su imale priliku da iznesu svoje mišljenje o porodilištima u Srbiji i da ocene porodilište po različitim kriterijumima, kroz više od 70 pitanja koja se odnose na svaki segment boravka u porodilištu, od prijema do odlaska kući sa bebom.

U Beogradu mame su pokazale najveće zadovoljstvo, zatim mame u Vojvodini, dok su porodilišta u južnoj i istočnoj Srbiji najslabije ocenjena, prenosi "Bebac".

U pojedinim gradovima ukupna ocena porodilišta ne prelazi ni "dobar 3", dok su mame iz Beograda porodilištima dale ocenu 3,8.

Najveće razlike odnose se na same uslove boravka, mogućnost primene epiduralne anestezije, ali i tretman koje su mame imale na porođaju i tokom boravka u porodilištu. 

Najboljim porodilištima uručene su nagrade u odnosu na kriterijum po kojem su se posebno istakli.

U kategoriji najvećih porodilišta u Srbiji titula najboljeg porodilišta pripala je novosadskoj Betaniji, Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine.

U kategoriji srednjih porodilišta najbolje ocenjeno porodilište je Kliničko-bolnički centar "Dr Dragiša Mišović", dok je u kategoriji malih porodilišta najbolje ocenjeno porodilište iz Paraćina.

Novosadsko porodilište dobilo je priznanja i u dvema kategorijama koje su mame ocenjivale, a to su "najbolji odnos s babicama" i "najbolja podrška na porođaju", javlja roditeljski portal "Bebac".

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan