Portal za roditelje na Fejsbuku

Portal za roditelje na Fejsbuku

Fejsbuk je pokrenuo Portal za roditelje - onlajn izvor informacija i praktičnih saveta koji će doprineti boljem snalaženju i razumevanju ove društvene mreže.

Samo u Americi, samoubistvo kod dece uzrasta 10 - 24 godine i dalje predstavlja drugi vodeći uzrok smrti, a društvene mreže su primarni način komunikacije ove uzrasne grupe. Zato i ne čudi što se prvi čovek Fejsbuka odlučio na ovaj potez, želeći da roditeljima pruži šansu da, kroz Portal za roditelje,  bolje razumeju onlajn svet i tako nauče kako da zaštite svoje dete.

U okviru ove nove platforme, koja je već prevedena na gotovo sve jezike sveta, Fejsbuk nudi - kako svoje - tako i savete stručnjaka za bezbednost na teme kao što su onlajn pravila, sigurnosne i provere privatnosti, mere za prepoznavanje i sprečavanje vršnjačkog nasilja i još mnogo toga.

Pored svega toga, na Portalu za roditelje nalaze se i korisne opcije za samu decu, u okviru kojih se mogu detaljno informisati o tome šta je maltretiranje i vršnjačko nasilje, kako da se prema njemu postave i šta da urade ako su oni ili neko od njihovih prijatelja maltretirani.

Ako Portal za roditelje pomogne samo i jednom detetu, spreči nasilje nad njim ili da ono samo pokuša da digne ruku na sebe, učinili su mnogo. Zato, podelite priču sa svima koje znate i pomozimo da ovaj koristan alat stigne u ruke svima onima kojima je potreban.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan