Portugalsko veče za personalnu asistenciju u vrtu Galerije Matice srpske

Portugalsko veče za personalnu asistenciju u vrtu Galerije Matice srpske

U utorak, 16. jula, u vrtu Galerije Matice srpske održaće se Veče portugalske muzike i poezije, kao podrška akciji “Živeti uspravno – 0,1%”.

Kako objašnjavaju iz Centra "Živeti uspravno", gradska sredstva za personalnu asistenciju obezbeđena su do marta, a naredna će stići tek u oktobru, osim za četiri asistenta/kinje čije se plate od maja do oktobra finansiraju kroz gradski javni rad. Period od aprila do juna uopšte ne pokriva resorna gradska uprava, te su prinuđeni da sredstva za taj period skupljaju kroz donacije. Za maj i jun nedostaju plate za 22 asistenta, i mimo toga za platu stručnog radnika i računovođe (obavezne po Pravilniku o minimalnim standardima za pružanje usluga socijalne zaštite).

Pored toga, javna podrška u ovom trenutku je ključna jer su posle 9,5 godina projektnog finansiranja i neizvesnosti na korak do toga da ova usluga uđe u gradsku odluku o socijalnoj zaštiti, ističu u ovom Centru.

Organizatori pozivaju Novosađane na ovaj humanitarni događaj u kom će učestvovati Ansambl "Horizonti zvuka" i glumica Milica Šećerov, a prisutni će moći da degustiraju portugalska vina. Ulaznice po ceni 300 dinara mogu se kupiti u muzejskoj prodavnici Galerije Matice srpske (Trg galerija 1) i na ulazu na sam događaj koji počinje u 21 čas. U slučaju lošeg vremena program će se održati u zgradi Galerije.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan