Poruka za Zoohigijenu: Plakati sa Stenom osvanuli na veterinarskoj ambulanti

Poruka za Zoohigijenu: Plakati sa Stenom osvanuli na veterinarskoj ambulanti

Grupa ljubitelja životinja iz Novog Sada posetila je juče veterinarsku ambulantu, u kojoj su veterinari JKP “Zoohigijena i veterina” Novi Sad kako bi ih podsetili na to što su eutanazirali starateljskog psa Stena i najmanje 20 drugih napuštenih pasa.

Oni su posetom ambulanti i lepljenjem slika pasa Stena i Nađe, koju je “Zoohigijena” nedolično nazvala Kokainka, na simboličan način izrazili žaljenje zbog smrti i nestanka napuštenih novosadskih pasa, zahtevajući od nadležnih državnih organa da preduzmu sve mere propisane zakonom. Ljubitelji životinja su apelovali i da se plaše za život starateljskih pasa Čupe i Šape, koje su u ponedeljak 18. januara, radnici “Zoohigijene” hvatali u Kampusu, iako su prethodno prošli gradski program sterilizacije i vraćeni su na ulicu.

Podsećamo, Sten je bio ulični pas. U leto 2014. godine, “Zoohigijena” ga je uhvatila, čipovala, kastrirala i vratila na stanište kao miroljubivog psa. Radnici JKP „Zoohigijena i veterina“ ponovo su ga uhvatili u leto prošle godine, a veterinari su Stena procenili kao agresivnog i ubili.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište korona virus astrologija uhapšen diler bebe dnevni horoskop Spens zdravlje obeležavanje novosadske racije servisne informacije novi sad sahrane novi sad bez vode elektrovojvodina raspored sahrana novi sad izmena trase autobusa gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novorođenčad betanija JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo Novosadska racija isključenja struje raspored sahrana i ispraćaja jkp lisje saveti servisne informacije horoskop zodijak vlada srbije isključenje vode