Poruka za Zoohigijenu: Plakati sa Stenom osvanuli na veterinarskoj ambulanti

Poruka za Zoohigijenu: Plakati sa Stenom osvanuli na veterinarskoj ambulanti

Grupa ljubitelja životinja iz Novog Sada posetila je juče veterinarsku ambulantu, u kojoj su veterinari JKP “Zoohigijena i veterina” Novi Sad kako bi ih podsetili na to što su eutanazirali starateljskog psa Stena i najmanje 20 drugih napuštenih pasa.

Oni su posetom ambulanti i lepljenjem slika pasa Stena i Nađe, koju je “Zoohigijena” nedolično nazvala Kokainka, na simboličan način izrazili žaljenje zbog smrti i nestanka napuštenih novosadskih pasa, zahtevajući od nadležnih državnih organa da preduzmu sve mere propisane zakonom. Ljubitelji životinja su apelovali i da se plaše za život starateljskih pasa Čupe i Šape, koje su u ponedeljak 18. januara, radnici “Zoohigijene” hvatali u Kampusu, iako su prethodno prošli gradski program sterilizacije i vraćeni su na ulicu.

Podsećamo, Sten je bio ulični pas. U leto 2014. godine, “Zoohigijena” ga je uhvatila, čipovala, kastrirala i vratila na stanište kao miroljubivog psa. Radnici JKP „Zoohigijena i veterina“ ponovo su ga uhvatili u leto prošle godine, a veterinari su Stena procenili kao agresivnog i ubili.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan