POSAO IZ SNOVA: Radi se 15 dana mesečno za 1.000 evra

POSAO IZ SNOVA: Radi se 15 dana mesečno za 1.000 evra

Komšije u Hrvatskoj, tačnije na Jadranu, traže radnika za pomalo zaboravljeno zanimanje.

Naime, kompanija "Plovput" iz Splita raspisala je konkurs za radno mesto svetioničara na radnom mestu Sveti Ivan na Pučini. Iako bi se mnogi danas želeli naći u ovoj ulozi, treba znati da se radi o specifičnom zanimanju, te da ih je na Jadranu ostalo danas tek tridesetak.

Plata iznosi između 6.000 i 7.000 kuna kuna, što je oko 100.000 dinara, prenosi portal BizLife.rs.

Olakšavajuće može biti što na svetioniku, novozaposleni neće provoditi mesece, već je 15 dana na svom radnom mestu, a 15 dana može biti kod kuće.

Svetioničar će ipak sve svoje potrepštine namiriti sam i moraće se dobro pripremiti za boravak na usamljenoj hridi, računajući s tim da bi mogao ostati i nekoliko dana duže zbog uvek za svetionik realnih izvanrednih okolnosti.

U opisu radnog mesta svetioničara, "Plovput" između ostalog navodi kontrolu ispravnosti nautičkih karakteristika svetionika, glavnog i rezervnog svetla, sirene za maglu kao i kontrolu svih objekata pomorske signalizacije u vidokrugu, ručno uključivanje sirene za maglu u slučaju kvara automatskog pri vidljivosti manjoj od 1.000 metara, tekuće održavanje uređaja i opreme za sigurnost plovidbe, učestvovanje u akcijama traganja i spašavanja na moru, evidentiranje u Radio dnevniku meteoroloških podataka Državnog hidrometeorološkog zavoda u svrhu ispravnog ispostavljanja računa za izvršenu uslugu, te izradu i dostavljanje meteoroloških izveeštaja DHMZ-u i Plovputu.

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Čuvajmo stara zanimanja

  pre 342 dana i 14 sati

  Svetioničar može da povede i svetioničarku. Odnosno, asistenta svetioničara.
  I osim jedine brige da na vreme upali lampu, ostatak vremena može da provede u spremanju ispita, buljenju u internet ili igrama sa svetioničarkom.

  Oceni komentar:
  0
  15