Posebna karta za neplaćen parking važiće 24 sata

Posebna karta za neplaćen parking važiće 24 sata

JKP "Parking servis" u Novom Sadu, uz saglasnost Gradskog veća, produžilo je važenje posebne parking karte koja se izdaje vozačima za neplaćen parking.

Posebna cena parkiranja, među vozačima poznata i kao kazna za neplaćeni parking, novom gradskom odlukom dobila je i novo ime - posebna parking karta.

Te karte koštaju 900 dinara, a vozač koji ih dobije imaće pravo da se u naredna 24 sata parkira na svim parkiralištima u gradu.

Posebna parking karta je i do sada postojala i bila je u opticaju, ovom dopunom odluke, odredbe zakona o javnim parkiralištima je samo u stvari određen karakter te posebne parking karte, šta je suština, određeno je trajanje te posebne parking karte. Korisnici naših usluga su negde bili u zabludi što se toga tiče ovom dopunom odredbe je u stvari sve razjašnjeno – istakao je za Radio televiziju Vojvodine Radovan Jeknić, portparol JKP "Parking servis".

Posebna parking karta važi za sve zone u gradu, osim za parkirališta sa kontrolom ulaska i izlaska. Osim što se dobija za neplaćeni parking, ona će moći i da se kupi.

Ako je već posebna parking karta i ako je karta ona mora negde i da se kupi. E sada možete tu kartu kupiti i na blagajni našeg preduzeća u Filipa Višnjića broj 47 – rekao je Jeknić.

Ranijih godina JKP "Parking servis" je vozačima koji nisu plaćali parkiranje izdavalo kazne. Međutim, kazne nisu mogli da naplate, jer su sudovi imali stav da to preduzeće nema pravo da naplaćuje kazne, niti da izriče sankcije fizičkim licima. Krajem 2015, termin kazna zamenjen je pocebnom cenom parkiranja, a nedavno je novom odlukom promenjen u posebnu parking kartu.

Hoće li se procenat naplaćenih nekada kazni, a sada posebnih parking karti povećati, preostaje nam da sačekamo.

Tekst izmena Odluke o promeni cena parkiranja, uklanjanja i postavljanja uređaja kojima se sprečava odvoženje motornih vozila može se pročitati na zvaničnoj internet prezentaciji Grada Novog Sada.

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan