Poseta šefa delegacije EU Novom Sadu

Poseta šefa delegacije EU Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici sastali su se u Gradskoj kući.

Kao povod za dolazak u Novi Sad, Fabrici je naveo planetarno poznat i internacionalno nagrađivan muzički festival Exit kojem sa zadovoljstvom prisustvuje ove godine.

Sagovornici su se složili da je taj festival samo jedna u nizu prepoznatljivosti Srbije i Novog Sada, grada koji je poznat kao grad kulture i "Srpka Atina". Oni su istakli važnost nastavka razvoja projekta "Youth Creative Polis" u tzv. Kineskoj četvrti, kao mesta koje objedinjuje novosadsku kulturu i omladinski aktivizam.

 

 

Sem Fabrici je istakao da će Novom Sadu mnogo značiti osvojene titule Evropska prestonica kulture za 2021. i Omladinska prestonica Evrope 2019. godine, kao i da su u pitanju veliki poduhvati koji će služiti kao primer drugim gradovima, kao kruna i rezultat razvoja kulturne i kreativne industrije u službi opšteg razvoja zajednice.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji istakao je da će Evropska unija nastaviti da pruža podršku projektima Grada Novog Sada kroz fondove i da podržava put Srbije ka zajednici zemalja EU.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Republički hidrometeorološki zavod bez struje klinika za ginekologiju i akušerstvo gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Isključenje struje servisne informacije novorođenčad isključenje vode jkp novosadska toplana novosadsko porodilište RHMZ gradsko groblje matičar novi sad novosađani bez vode sahrane Elektrodistribucija Novi Sad horoskop JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad jkp lisje restorani novi sad isključenja struje vremenska prognoza elektrovojvodina bebe raspored sahrana novi sad betanija Vreme u Novom Sadu raspored sahrana i ispraćaja