Posetioci šampionata u karateu ostavili u NS skoro dva miliona evra

Posetioci šampionata u karateu ostavili u NS skoro dva miliona evra

Pozitivan finansijski efekat prvenstva Evrope u karateu održanog nedavno na Spensu.

Kako pišu "Novosti", finansijski efekti 53. Prvenstva Evrope i karateu – koje je od 9. do 13. maja uz učešće 622 takmičara iz čak 51 države kao i 1.200 službenih osoba, održano u Velikoj dvorani SPC "Vojvodina" – višestruki su. To za ovaj beogradski list potvrđuje Strahinja Tepavčević, predsednik Karate saveza Vojvodine, pored kojeg su dosad najmasovniji šampionat organizovali Karate federacija Srbije, Ministarstvo sporta i omladine, Pokrajinski skretarijat za sport i omladinu i Grad Novi Sad.

- Imali smo 2.500 gostiju sa visokom kupovnom moći, koji su, prema procenama, kod nas potrošili dva miliona evra. Sa šampionatom se u svetu upoznalo 100 miliona ljudi, a ime grada domaćina pomenuto je 80 miliona puta. Značajno je naglasiti da je od 41 miliona dinara, što je skromna cifra za manifestaciju takvog ranga, dakle, od ukupnih sredstava predviđenih finansijskim planom, 42 odsto utrošeno na kupovinu sportske opreme, tatamija, semafora, video-tehnike, rekvizita, sprava i tehničkih sredstava koji su posle šampionata ostali na raspolaganju karate sportu u Srbiji, a koji su morali biti nabavljeni za domaća i međunarodna takmičenja – izjavio je Tepavčević za "Novosti".

Organizatori šampionata su takođe kupili zaštitnu podlogu vrednu 2,4 miliona dinara, neophodnu za održavanje manifestacije koja je u vlasništvu Saveza, a koju će ubuduće da koriste svi sportisti na Spensu, što je jedinstven sportski gest, napominju "Novosti".

U organizaciju takmičenja bilo je uključeno 200 ljudi od kojih 60 za obezbeđenje, 70 studenata volontera koji se bave karateom kao i 30 volontera Crvenog krsta i 40 stručnih lica.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sima

  pre 576 dana i 11 sati

  Kada je to izjavio Strahinja Tepavčević, koji iznosi neke neproverene cifre i efekte od gostiju za NS, onda unapred znate koliko je to tačno !
  - Sam o sebi iznosi hvalospeve a ne spiminje koliko je para utrošeno na dnevnice i honorare... !?

  Oceni komentar:
  0
  0
štrajk poštara Elektrodistribucija Novi Sad štrajk u pošti betanija Spens isključenja struje dnevni horoskop bebe Isključenje struje horoskopski znaci astrologija servisne informacije novi sad pošte srbije elektrovojvodina novosadsko porodilište zodijak obustava rada bez vode bez struje horoskop isključenje vode sahrane novi sad raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije Bukovac jkp lisje raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo novorođenčad