Poslanici u utorak o jednokratnoj pomoći prosvetarima

Poslanici u utorak o jednokratnoj pomoći prosvetarima

Poslanici Skupštine Srbije razmatraće na novoj sednici u utorak, 10. novembra, predlog dopuna Zakona o budžetu koje treba da omoguće da prosvetnim radnicima bude isplaćeno 6.000 dinara.

Predlogom dopuna Zakona o budžetu Srbije predviđeno je da se, na osnovu odluke Vlade, zaposlenima u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja i ustanovama učeničkog standarda jednokratno isplati neto iznos od 6.000 dinara sa pripadajućim porezom i doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

U obrazloženju Vlada je navela da je donošenje dopuna neophodno zbog unapređenja kvaliteta procesa rada srednjih i osnovnih škola i ustanova učeničkog standarda.

Ministar prosvete Srđan Verbić pre nekoliko dana rekao je da bi jednokratna pomoć prosvetnim radnicima trebalo da bude isplaćena oko 1. decembra. Vlada Srbije obećala je prosvetarima koji su štrajkovali zbog smanjenja zarada da će im jednokratno isplatiti novac do visine jednomesečne zarade.

Na dnevnom redu sednice parlamenta su i predlozi zakona o potvrđivanju ugovora Vlade Srbije sa vladama Kazahstana i Norveške o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novi sad novosađani havarija betanija kanalizacija bez struje saveti Srbija horoskopski znaci klinika za ginekologiju i akušerstvo servisna informacija novi sad zdravlje novosadska policija veternik popularna psihologija Elektrodistribucija Novi Sad horoskop vremenska prognoza elektrovojvodina bez vode isključenja struje OK Vojvodina vodovodna mreža JKP Vodovod i kanalizacija vojvodina ns seme istraživanje Spens matičar novorođenčad Vreme u Novom Sadu