Poslanici u utorak o jednokratnoj pomoći prosvetarima

Poslanici u utorak o jednokratnoj pomoći prosvetarima

Poslanici Skupštine Srbije razmatraće na novoj sednici u utorak, 10. novembra, predlog dopuna Zakona o budžetu koje treba da omoguće da prosvetnim radnicima bude isplaćeno 6.000 dinara.

Predlogom dopuna Zakona o budžetu Srbije predviđeno je da se, na osnovu odluke Vlade, zaposlenima u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja i ustanovama učeničkog standarda jednokratno isplati neto iznos od 6.000 dinara sa pripadajućim porezom i doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

U obrazloženju Vlada je navela da je donošenje dopuna neophodno zbog unapređenja kvaliteta procesa rada srednjih i osnovnih škola i ustanova učeničkog standarda.

Ministar prosvete Srđan Verbić pre nekoliko dana rekao je da bi jednokratna pomoć prosvetnim radnicima trebalo da bude isplaćena oko 1. decembra. Vlada Srbije obećala je prosvetarima koji su štrajkovali zbog smanjenja zarada da će im jednokratno isplatiti novac do visine jednomesečne zarade.

Na dnevnom redu sednice parlamenta su i predlozi zakona o potvrđivanju ugovora Vlade Srbije sa vladama Kazahstana i Norveške o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenje vode tehnički pregled betanija vremenska prognoza novi sad novosađani novi sad bebe novosadsko porodilište srednje škole novi sad bez vode Poljoprivredni sajam klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije novi sad Srbija isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza Isključenje struje 85. Međunarodni poljoprivredni sajam Vreme u Novom Sadu horoskopski znaci novosadski sajam Republički hidrometeorološki zavod novorođenčad novosadska policija zdravlje Spens RHMZ horoskop elektrovojvodina