Posle ovoga ni u ludilu nećete preskočiti pranje zuba

Posle ovoga ni u ludilu nećete preskočiti pranje zuba

Većina ljudi pere zube dva puta dnevno, a oni koji to ponekad "preskoče", posle ovoga verovatno više neće.

Stomatolozi kažu da ako ne perete zube dva puta dnevno, možete imati različitih problema, između ostalog i zdravstvenih.

Ako ne perete zube i jezik redovno, u ustima će vam se nakupiti bakterije i imaćete loš zadah. Pored toga, bakterije koje se sakupe u ustima dovode do pojave karijesa i mogu naneti nepopravljivu štetu zubima.

Ono što je još strašnije je da neredovno pranje zube može da uzrokuje koronarne bolesti srca.

Toksini i bakterije u vašim ustima mogu da dospeju u krvotok i povežu se sa arterijama, čime se stvara potencijalna opasnost od začepljenja u arterijama, a posledica može biti srčani udar.

Pranje zuba stimulišu protok krvi do desni, što je veoma važno za oralno zdravlje. Ako se higijena zuba ne održava redovno, lako može doći do upale ili krvarenja desni.

Neredovno održavanje dentalne higijene može da dovede do periodontitisa, odnosno uništavanja mekanog tkiva i kosti koje podupiru zube. Tada se desni povlače, stvara se veći prostor između zuba, što na kraju može da uzrokuje i ispadanje zuba.

Ukoliko ne perete zube redovno, sasvim je izvesno da će se na vašim 'biserima' pojaviti fleke, usled zadržavanja krane i pića.

Na kraju, treba li da kažemo i da niko ne želi kontakt (a još manje poljubac!) sa osobom koja ima loš zadah ili karijer na zubima?

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan