Poslednje pripreme za Sajam: Transformers traktor i okretanje ražnja

Poslednje pripreme za Sajam: Transformers traktor i okretanje ražnja

Foto-reporter našeg portala dobio je priliku da zaviri iza kapija dan pre otvaranja i da vam prenese deo užurbane atmosfere poslednjeg šminkanja za najveću sajamsku manifestaciju u ovom delu Evrope …

 

Poslednje pripreme za 82. Međunarodni poljoprivredni sajam su u toku. Najavljeno je rekordnih 1.500 izlagača  iz 60 zemalja.  Foto-reporter portala mojnovisad.com pokušao je fotografijama da dočara sve logističke aktivnosti koje su poslednjeg dana priporema pred sutrašnje otvaranje u toku na izložbenom prostoru od 40.000 metara kvadratnih.


Velika sala Master centra još uvek deluje prazno, iako je prisutan veliki broj majstora, spremačica i promotera. Štandovi se  montiraju, farbaju, razni elementi se peru, a kod svakog trećeg izlagača postavljene su merdevine. Tepisi se mere, seku i postavljaju.

 

Ponegde neki majstor sedne na stolicu nekoliko minuta da bi se malo odmorio.

 

Čim se izađe u dvorište sajma, odmah se oseti miris prasećeg i jagnječeg pečenja. Kuhinje rade i meso se uveliko sprema za radnike koji su ogladneli.

 

Napolju odmah upada u oko replika robota, odnosno, traktor transformersa visokog šest metara. Prisutan je veliki broj vozila. Kamioni sa prikolicama koji prevoze traktore i različitu poljoprivrednu opremu, viljuškari koji skidaju robu sa teretnih vozila, automobili i kombiji.

 

Dođe ponekad do saobraćajne gužve i zastoja, ali to ne traje duže od nekoliko minuta. Zastave se podižu uz pomoć dizalica, a mnogi radnici peru izloženu poljoprivrednu mehanizaciju.

 

Studenti agroekologije obilaze deo gde su smeštena grla dok stočari uvode svoje krave i bikove. Možda na osnovu fotografija deluje neverovatno, ali do sutra sve će biti na svom mestu i posetioci će moći da uživaju u najvećoj poljoprivrednij manifestaciji u ovom delu Evrope.

 

Sajam se otvara sutra i trajeće do 15. maja. Zemlja prijatelj 82. Međunarodnog poljoprivrednog sajma je Italija, a prvi put na Novosadskom sajmu nastupa i jedna od najvećih poljoprivrednih kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata "Al Dahra".

Posetioci će moći da vide više od 1.300 najreprezentativnijih grla iz domaćeg uzgoja, a svojevrsna izlagačka poslastica biće i kombajn za šećernu repu čija cena iznosi čak 500.000 evra.


Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine kao i prethodnih godina, podržava Nacionalnu izložbu stoke koja je najveća izložba ovog tipa na Balkanu. Predstaviće se italijanske firme iz oblasti proizvodnje mašina i opreme za poljoprivredu, postrojenja za mlekarsku, mesnu i prehrambenu industriju, sistema za tretiranje voća i povrća posle berbe, sistema za navodnjavanje, a svoje proizvode će predstaviti i proizvođači sadnica voća.

 

ULAZNICE PO STARIM CENAMA: Ulaznice za poljoprivredni sajam i ove godine koštaju 500 dinara. Za kolektivne posete, odnosno grupe veće od 15 ljudi, cena karte biće 350 dinara. Ðaci, studenti i penzioneri prilikom kolektivne posete ulaznice plaćaju 200 dinara, kao i deca od sedam do 12 godina. Radno vreme je od 9 do 19 sati.

MOJNOVISAD.COM NA SAJMU: Naš portal je medijski partner ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma. Svi posetioci imaće priliku da se tokom sajma druže sa delom naše ekipe, da otkrivaju čari malo drugačijeg fotografisanja i dobiju zanimljive poklone. Potražite nas na sajmu.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan