Pošta upozorava građane na novu internet prevaru, zloupotrebljeno ime "Post Expressa"

Pošta upozorava građane na novu internet prevaru, zloupotrebljeno ime "Post Expressa"

JP "Pošta Srbije" javlja da je detektovala novu onlajn prevaru, kojom se zloupotrebljavaju ime i obeležja kurirske službe "Post Express".

U pitanju je tzv. fišing prevara (pokušaj krađe podataka građana) čija su meta korisnici nekih sajtova za kupoprodaju.

– Prevarne poruke koje korisnici dobijaju sadrže link ka lažnoj stranici "Post Express" usluge, koja nije u vlasništvu JP "Pošta Srbije", a na kojoj se traži uplata novca putem platnih kartica. Ističemo da ni "Pošta Srbije", ni "Post Express" ne komuniciraju sa građanima na ovaj način i savetujemo im da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke – napominje se u saopštenju. 

U sklopu mera koje preduzima na sprečavanju i otkrivanju prevarnih aktivnosti, "Pošta Srbije" obavestila je i MUP Srbije – Odeljenje za visokotehnološki kriminal, kako bi preduzeli mere na otkrivanju počinilaca ovog krivičnog dela.

U cilju edukacije i pomoći građanima Srbije, ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, Kontakt centar JP "Pošta Srbije" čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ove nema smisla sa ograničenjem karaktera

  pre 202 dana i 23 sata

  Svesni smo da Pošta Srbije nije isporučila većinu glasačkih poziva za Referendum.
  Pošta nastavlja da guta i da nestaju i bivaju "oštećeni u prenosu" odnosno ukradeno stotine pošiljaka. Žalbe su bez efekta.
  Neke su pošte napravile pomak, a odnosi se samo na registrovane pošiljke, koje ionako po zakonu moraju da dostavljaju do vrata,a sada su naterali građane da dolaze u pošte, na posebne šaltere. ostale pošiljke niko ne sortira, već se kradu.
  Moramo se orgainzovati za PROTESTE! Ljudsko je pravo!

  Oceni komentar:
  1
  1