Postavljaju se barijere na ulazu u OŠ "Žarko Zrenjanin"

Postavljaju se barijere na ulazu u OŠ "Žarko Zrenjanin"

U osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" u toku je postavljanje prvih automatizovanih fizičkih barijera za ulazak u školska dvorišta, čime bi se sprečio ulazak trećih lica na teritoriju škole, koja će time biti na raspolaganju samo učenicima i zaposlenima.

Kako piše "Dnevnik", u pitanju je pilot-projekat koji se nastavlja na projekat uvođenja identifikacionih kartica u novosadske škole, a koji je u februaru najavljen na sednici Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u novosadskim osnovnim i srednjim školama. Škola "Žarko Zrenjanin" na Limanu 3 prva je osmoletka koja dobija takve bezbedosne mere, a svojevremeno je bila i prva u koju su bile uvedene identifikacione kartice.

- To je još jedna od preventivnih mera kojima pokušavamo da povećamo i sačuvamo bezbednost dece, a vreme će pokazati rezultate – kaže za "Dnevnik" direktor OŠ "Žarko Zrenjanin" Žarko Mušicki, te dodaje da će na obe strane dvorišta biti po jedan ulaz u školu, manji i veći, koje će da pokriva kamera, a softver će beležiti svaki ulazak i izlazak. Tu, kao i sve prethodne mere, odobrio je Savet roditelja. 

Ulazak u dvorište, nakon postavljanja barijera, neće biti moguć bez identifikacionih kartica, koje su, kako za "Dnevnik" navodi Mušicki, šifrovane i štite lične podatke dece. Nakon što je škola prebrojala učenike, odlučeno je da veći ulaz bude napravljen na istočnoj strani dvorišta, gde je veći protok učenika, gde će biti postavljena i čekaonica za roditelje koji dođu po mlađe đake. 

Oba ulaza u dvorište biće pokrivena kamerama visoke rezolucije koje će pratiti svako očitavanje ID kartice, a deca s fizičkim smetnjama ulaziće na glavni ulaz škole. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Donatelo

  pre 2231 dan i 6 sati

  Kako je planirano da ulaze roditelji u skolu?

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Roditelj

  pre 2231 dan i 4 sata

  Odlično, pošto je stanje u dotičnoj školi slično stanju u popravnom domu, sada kada se postave barijere, mogli bi školu preimenovati i nazvati je "Sivi Dom".

  Oceni komentar:
  0
  2