Postavljaju se barijere na ulazu u OŠ "Žarko Zrenjanin"

Postavljaju se barijere na ulazu u OŠ "Žarko Zrenjanin"

U osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" u toku je postavljanje prvih automatizovanih fizičkih barijera za ulazak u školska dvorišta, čime bi se sprečio ulazak trećih lica na teritoriju škole, koja će time biti na raspolaganju samo učenicima i zaposlenima.

Kako piše "Dnevnik", u pitanju je pilot-projekat koji se nastavlja na projekat uvođenja identifikacionih kartica u novosadske škole, a koji je u februaru najavljen na sednici Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u novosadskim osnovnim i srednjim školama. Škola "Žarko Zrenjanin" na Limanu 3 prva je osmoletka koja dobija takve bezbedosne mere, a svojevremeno je bila i prva u koju su bile uvedene identifikacione kartice.

- To je još jedna od preventivnih mera kojima pokušavamo da povećamo i sačuvamo bezbednost dece, a vreme će pokazati rezultate – kaže za "Dnevnik" direktor OŠ "Žarko Zrenjanin" Žarko Mušicki, te dodaje da će na obe strane dvorišta biti po jedan ulaz u školu, manji i veći, koje će da pokriva kamera, a softver će beležiti svaki ulazak i izlazak. Tu, kao i sve prethodne mere, odobrio je Savet roditelja. 

Ulazak u dvorište, nakon postavljanja barijera, neće biti moguć bez identifikacionih kartica, koje su, kako za "Dnevnik" navodi Mušicki, šifrovane i štite lične podatke dece. Nakon što je škola prebrojala učenike, odlučeno je da veći ulaz bude napravljen na istočnoj strani dvorišta, gde je veći protok učenika, gde će biti postavljena i čekaonica za roditelje koji dođu po mlađe đake. 

Oba ulaza u dvorište biće pokrivena kamerama visoke rezolucije koje će pratiti svako očitavanje ID kartice, a deca s fizičkim smetnjama ulaziće na glavni ulaz škole. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Donatelo

  pre 273 dana i 16 sati

  Kako je planirano da ulaze roditelji u skolu?

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Roditelj

  pre 273 dana i 13 sati

  Odlično, pošto je stanje u dotičnoj školi slično stanju u popravnom domu, sada kada se postave barijere, mogli bi školu preimenovati i nazvati je "Sivi Dom".

  Oceni komentar:
  0
  1
Republički hidrometeorološki zavod isključenja struje poskupljenje bebe bez vode Vreme u Novom Sadu policija JKP Vodovod i kanalizacija sremska kamenica servisne informacije novi sad vojvodina ns seme ljubavna veza bez struje porodilje isključenje vode Isključenje struje novosađani vremenska prognoza odbojka skupština grada novog sada vremenska prognoza novi sad novi sad betanija istraživanje RHMZ novosadsko porodilište horoskop Vreme u Srbiji klinika za ginekologiju i akušerstvo novorođenčad