Postavljen kamen temeljac za novi vrtić na Adicama

Postavljen kamen temeljac za novi vrtić na Adicama

Gradonačelnik Novog Sada položio je danas kamen temeljac za izgradnju novog objekta Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" u Adicama.

Vrtić će se nalaziti u Ulici Desanske Maksimović bb, prostiraće se na 2.200 kvadratnih metara i moći će da primi 250 dece.

Ne sećam se da se nekada u gradu istovremeno gradilo četiri vrtića, a paralelno se brojni objekti proširuju i rekonstruišu. Ne znam da li ćemo u narednim godinama uspeti da ponovimo tako snažan investicioni ciklus od milijardu i po dinara koliko je uloženo u izgradnju vrtića. Takođe, ove godine upisano je više od 17.000 dece u PU "Radosno detinjstvo" što je apsolutni rekord. Dok država sad razmišlja o uvođenju besplatnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja na nivou, Grad je to omogućio pre tri godine. Subvencionišemo i boravak za 3.500 mališana, od 2015. godine. U objekat na Adicama, ulaže se 414 miliona dinara i očekujemo da bude gotov za 20 meseci ‒ rekao je Miloš Vučević.

Prema njegovim rečima, na Adicama će uskoro biti otvorena i ambulanta, a očekuje se i izgradnja atmosferske i fekalne kanalizacije u Čerevićkoj ulici, u Novoj 2 i u Ulici Marije Bursać.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan