"POŠTE SRBIJE": Povećanje plata u januaru za 10 procenata

"POŠTE SRBIJE": Povećanje plata u januaru za 10 procenata

JP "Pošte Srbije" je saopštilo danas da će radnicima u tom preduzeću u januaru plate biti uvećane za 10 odsto.

Predlogom Programa je planirano uvećanje mase zarada za zaposlene za deset odsto u 2020. godini, kao i isplata zarade iz dobiti iz 2019. godine u martu sledeće godine, odmah po usvajanju finansijskih izveštaja za ovu godinu. Prema pisanju medija, radnici distributivnog centra "Pošte Srbije" u Zemunu kao i novosadski poštari stupili su juče u štrajk tražeći povećanje plata.

U Vladi Srbije danas su se sastali potpredsednik vlade Nebojša Stefanović i v.d. direktora "Pošta Srbije" Mira Petrović i razgovarali o unapređenja ekonomskog i socijalnog položaja zaposlenih. Razmatran je, navodi se, predlog Programa poslovanja "Pošta Srbije" za 2020. godinu, koji je usvojio Nadzorni odbor Preduzeća na sednici održanoj 29. novembra ove godine.

Predlogom Programa je planirano uvećanje mase zarada za zaposlene za 10 odsto u 2020. godini, kao i isplata zarade iz dobiti iz 2019. godine u martu 2020. godine, odmah po usvajanju finansijskih izveštaja za 2019. godinu – navodi se u saopštenju.

Кako je obrazloženo, planirano povećanje zarada, u svemu je usklađeno sa finansijskim mogućnostima ovog preduzeća u ovom trenutku i održivim poslovanjem. U saopštenju se navodi i da je na sastanku istaknuto da će planirano uvećanje zarada u "Pošti", uticati već na januarsku platu koja će, kažu, biti znatno uvećana, a čime će se približiti republičkom proseku.

Takođe, kako je rečeno, posebno će se voditi računa o zaradama zaposlenih sa najnižim primanjima, kao i ukidanje Zakona o privremenom uređivanju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno zarada i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava.

Šta se još navodi u saopštenju iz "Pošte", pročitajte OVDE. 

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan