Pošte u Novom Sadu sutra u štrajku

Pošte u Novom Sadu sutra u štrajku

Zaposleni u Pošti u Novom Sadu sutra će stupiti u štrajk upozorenja, pošto je Glavni odbor sindikata odbio predlog sporazuma koji je predložila direktorka Pošte Srbije Mira Petrović.

Pošte u Novom Sadu će sutra od 11.59 do 12.59 časova raditi sa trećinom kapaciteta, a u štrajk će stupiti i kurirske službe, poštari i šalterski službenici. U tom periodu moguće su gužve u poštama. 
 
Iako je izgledalo da će do sporazuma doći, to se ipak neće desiti, jer radnici nisu dobili garancije da će njihova dva ključna zahteva biti ispunjena, potvrđeno je u Sindikatu PTT. Zahtevi se odnose na vraćanje zarada koje su imali pre 2015. kada su im umanjene za 10 odsto i na poštovanje Kolektivnog ugovora. 
 
Direktorka Mira Petrović saglasna je sa zahtevima zaposlenih, te je pristala da se ponovo napravi presek stanja o broju slobodnih dana i reši status privremeno zaposlenih. Pitanja vraćanja starih zarada i poštovanja Kolektivnog ugovora u nadležnosti su osnivača, odnosno Vlade Srbije, za koju u Sindikatu kažu da nije bila zainteresovana za pregovore.
 
- Problem je što se prva dva naša zahteva odnose na osnivača i što o tome nismo ni krenuli da pričamo jer naš osnivač očigledno nije zainteresovan, a sporazum sa poslodavcem ne može biti potpisan bez odluke o prekidu štrajkačkih aktivnosti. Glavni odbor sindikata odbio je sporazum i mi nastavljamo sa štrajkačkim aktivnostimanavode u sindikatu.
 
Osim štrajka u svim poštama, kako u Novom Sadu, tako i u celoj Srbiji, zaposleni će se okupiti i sutra ispred Glavne pošte u Beogradu. Zaposleni su ranije najavili da će, nakon štrajka upozorenja, radikalizovati svoje aktivnosti i stupiti u generalni štrajk, ukoliko se zahtevi ne ispune.
 
Ostatak teksta pogledajte OVDE!
Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

RHMZ novorođenčad raspored sahrana novi sad betanija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije novi sad vremenska prognoza Elektrodistribucija Novi Sad isključenja struje vremenska prognoza novi sad bez vode servisne informacije jkp novosadska toplana plato spensa elektrovojvodina Isključenje struje maturanti sahrane gradsko groblje bez struje novosađani JKP Vodovod i kanalizacija bebe Republički hidrometeorološki zavod vreme danas isključenje vode Spens horoskop