Pošte u Novom Sadu sutra u štrajku

Pošte u Novom Sadu sutra u štrajku

Zaposleni u Pošti u Novom Sadu sutra će stupiti u štrajk upozorenja, pošto je Glavni odbor sindikata odbio predlog sporazuma koji je predložila direktorka Pošte Srbije Mira Petrović.

Pošte u Novom Sadu će sutra od 11.59 do 12.59 časova raditi sa trećinom kapaciteta, a u štrajk će stupiti i kurirske službe, poštari i šalterski službenici. U tom periodu moguće su gužve u poštama. 
 
Iako je izgledalo da će do sporazuma doći, to se ipak neće desiti, jer radnici nisu dobili garancije da će njihova dva ključna zahteva biti ispunjena, potvrđeno je u Sindikatu PTT. Zahtevi se odnose na vraćanje zarada koje su imali pre 2015. kada su im umanjene za 10 odsto i na poštovanje Kolektivnog ugovora. 
 
Direktorka Mira Petrović saglasna je sa zahtevima zaposlenih, te je pristala da se ponovo napravi presek stanja o broju slobodnih dana i reši status privremeno zaposlenih. Pitanja vraćanja starih zarada i poštovanja Kolektivnog ugovora u nadležnosti su osnivača, odnosno Vlade Srbije, za koju u Sindikatu kažu da nije bila zainteresovana za pregovore.
 
- Problem je što se prva dva naša zahteva odnose na osnivača i što o tome nismo ni krenuli da pričamo jer naš osnivač očigledno nije zainteresovan, a sporazum sa poslodavcem ne može biti potpisan bez odluke o prekidu štrajkačkih aktivnosti. Glavni odbor sindikata odbio je sporazum i mi nastavljamo sa štrajkačkim aktivnostimanavode u sindikatu.
 
Osim štrajka u svim poštama, kako u Novom Sadu, tako i u celoj Srbiji, zaposleni će se okupiti i sutra ispred Glavne pošte u Beogradu. Zaposleni su ranije najavili da će, nakon štrajka upozorenja, radikalizovati svoje aktivnosti i stupiti u generalni štrajk, ukoliko se zahtevi ne ispune.
 
Ostatak teksta pogledajte OVDE!
Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

gradsko groblje Spens klinika za ginekologiju i akušerstvo sahrane bez vode jkp lisje Novosadski polumaraton Draža Mihailović isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza četnici vremenska prognoza novi sad novosađani raspored sahrana novi sad NATO bombardovanje Elektrodistribucija Novi Sad Branka Bežanov novorođenčad Isključenje struje JGSP "Novi Sad" Republički hidrometeorološki zavod Vreme u Novom Sadu novosadsko porodilište novi sad bebe isključenje vode elektrovojvodina betanija servisne informacije novi sad