POSTIGNUT DOGOVOR: Kombi prevoznici nastavljaju s radom

POSTIGNUT DOGOVOR: Kombi prevoznici nastavljaju s radom

Udruženje ''Kombi prevoz putnika'' saopštilo je da je postiglo dogovor sa predstavnicima resornog ministarstva da nastave sa radom po postojećim zakonskim propisima.

Udružene "Kombi prevoz putnika" odustalo je od protesta najavljenog za 27. februar, jer je na više sastanka sa nadležnima konstatovano da postojeći zakonski propisi omogućavaju da se uz dodatna preregistrovanja ta delatnost i dalje može obavljati.

Iz tog Udruženja su saopštili da su kroz razgovore konstatovali da postojeći zakonski propisi omogućavaju da se vid delatnosti koji obavlja veći deo članova Udruženja "Kombi prevoz putnika", može obavljati uz preregistrovanje.

Kako se navodi, takođe je konstatovano da će se u sledećoj izmeni zakona koja je najavljena za 2018. godinu, nakon sprovedenih analiza potreba za ovim vidom prevoza, nacionalnih zakonodavstva zemalja EU i javnih rasprava, utvrditi mogućnost i način učešća ovih vozila u prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Iz Udruženja su istakli i da su u periodu od poslednjeg protesta, obavili više konstruktivnih sastanaka sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na najvišem nivou.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan