Postujte višejezično: Fejsbuk uveo niz novina

Postujte višejezično: Fejsbuk uveo niz novina

Popularna društvena mreža uvela više novih mogućnosti za korisnike.

Objavljujte višejezično -  Ako ste želeli da objavljujete postove na više jezika, do sada ste morali da se oslanjate na objave istog posta na različitim jezicima, ili da iimate posebne stranice za korisnike koji govore druge jezike ili da se oslonite na ne naročito pouzdane automatske prevode.

Fejsbuk je uveo novu mogućnost koja omogućava stvaranje višejezične objave. Možete ju uključiti ako otvorite Page Settings, pa General, Post in Multiple Languages i odaberete Allow.  Jezik koji je odabran kao početna postavka biće odmah prikazan, ali možete odabrati i neki drugi na padajućem meniju.

Odigrajte partiju šaha - Fejsbuk je nedavno integrisao šah u aplikaciju Messenger. Isprva će vas možda malo zbuniti jer ćete morati igrati slanjem tekstualnih uputa na @fbchess, ali je odličan način za ubijanje viška vremena s prijateljem koji takođe koristi Messenger.  Kako bi počeli igru, pošaljite poruku '@fbchess play'.

Privatno odgovorite na komentare -  Osim javno, možete i privatno odgovoriti bilo kojem korisniku koji je ostavio komentar na vašoj stranici. Ta opcija bi trebalo da se pojavi odmah uz 'reply' na pojedinom komentaru. Poruka koju ćete poslati biće povezana s izvornim sadržajem.Dopunite podatke u korisničkom profilu -  Ova mogućnost je trenutno još u fazi uvođenja na globalnom nivou pa je moguće da vam još nije dostupna. Ponudiće vam prostor za 101 slovni znak u kućici odmah iznad podataka o zaposlenju i lokaciji, kojim ćete opisati ko ste.  Taj opis može biti javno vidljiv, a možete mu dodati i do pet fotografija koje će se pojavljivati u levoj koloni vašeg Timelinea.

Pričajte muzičke priče - NovitetMusic Stories za sad je dostupan samo za iOS, ali uskoro bi trebalo da stigne i za desktop. Omogućava deljenje muzičkih isečaka u trajanju od 30 sekundi sa servisa za streaming kao što su Spotify, Apple Music, NPR, Deezer...

Local Insights for Businesses -  Nove mogućnosti bi trebalo da olakšaju korišćenje Fejsbuk a za poboljšanje poslovanja. Pomoću njih možete, recimo, saznati koliko je ljudi koristilo Fejsbuk u krugu od 50 metara od vaše prodavnice, kafića, restorana ili hotela i dobiti pregled demografskih podataka o njima, ali i bolje targetirati potencijalne kupce i korisnike oglasima, između ostalog.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

havarija na vodovodu lisje servisne informacije novi sad betanija elektrovojvodina isključenje vode gradsko groblje isključenja struje Novo naselje novosadska policija jkp lisje opens distrikt servisne informacije bebe bez vode raspored sahrana novi sad sahrane novi sad opens 2019 Elektrodistribucija Novi Sad policija horoskop štrand JKP Vodovod i kanalizacija novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja radosne vesti novosadsko porodilište almaško groblje sahrane bez struje