POŠUMLJAVANJE FRUŠKE GORE: Vrati prirodi – pridruži se, posadi drvo!

POŠUMLJAVANJE FRUŠKE GORE: Vrati prirodi – pridruži se, posadi drvo!

U subotu, 23. novembra, na Fruškoj gori započinje realizacija projekta Evropske unije Natura 2000.

Prva akcija u okviru projekta biće održana ovog vikenda, a planirano je da se zasadi 13.000 stabala hrasta. Ceo projekat finansira Delegacija EU u Srbiji, a realizuje se u saradnji sa Exit fondacijom, Ministarstvom zaštite životne sredine, NP "Fruška gora", Pokretom gorana Vojvodine i mnogim drugima. Inače, veliki poduhvat pošumljavanja Vojvodine iniciran je na ovogodišnjem festivalu Exit kad se prijavilo više od hiljadu volontera da aktivno učestvuje u akciji.   

Pored dobrovoljaca, ove subote će u pošumljavanju učestvovati i ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Sem Fabrici, ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i osnivač Exita Dušan Kovačević. Iz Exit fondacije naglašavaju da pokreću Zelenu Я:Evoluciju, ekološku platformu čija je namera da mobiliše javnost i pokrene masovno pošumljavanje u zemlji, regionu i svetu, sa ciljem da se samo u Srbiji u narednim godinama zasadi preko milion stabala.

Evropska unija je veoma posvećena zaštiti životne sredine i zajedno sa vlastima u Srbiji učinila je već mnogo. Imamo aktivnosti u vezi sa reciklažom, sa uklanjanjem otpada, sa situacijom na deponijama i sada posebno imamo aktivnosti i u Novom Sadu. Zaštita životne sredine, osim što je dobra za prirodu, stvara i nova radna mesta, a EU je najveći donator u ovoj oblasti, s uloženih 400 miliona evra – rekao je Fabrici na ovogodišnjem Exitu.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan