POŠUMLJAVANJE FRUŠKE GORE: Vrati prirodi – pridruži se, posadi drvo!

POŠUMLJAVANJE FRUŠKE GORE: Vrati prirodi – pridruži se, posadi drvo!

U subotu, 23. novembra, na Fruškoj gori započinje realizacija projekta Evropske unije Natura 2000.

Prva akcija u okviru projekta biće održana ovog vikenda, a planirano je da se zasadi 13.000 stabala hrasta. Ceo projekat finansira Delegacija EU u Srbiji, a realizuje se u saradnji sa Exit fondacijom, Ministarstvom zaštite životne sredine, NP "Fruška gora", Pokretom gorana Vojvodine i mnogim drugima. Inače, veliki poduhvat pošumljavanja Vojvodine iniciran je na ovogodišnjem festivalu Exit kad se prijavilo više od hiljadu volontera da aktivno učestvuje u akciji.   

Pored dobrovoljaca, ove subote će u pošumljavanju učestvovati i ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Sem Fabrici, ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i osnivač Exita Dušan Kovačević. Iz Exit fondacije naglašavaju da pokreću Zelenu Я:Evoluciju, ekološku platformu čija je namera da mobiliše javnost i pokrene masovno pošumljavanje u zemlji, regionu i svetu, sa ciljem da se samo u Srbiji u narednim godinama zasadi preko milion stabala.

Evropska unija je veoma posvećena zaštiti životne sredine i zajedno sa vlastima u Srbiji učinila je već mnogo. Imamo aktivnosti u vezi sa reciklažom, sa uklanjanjem otpada, sa situacijom na deponijama i sada posebno imamo aktivnosti i u Novom Sadu. Zaštita životne sredine, osim što je dobra za prirodu, stvara i nova radna mesta, a EU je najveći donator u ovoj oblasti, s uloženih 400 miliona evra – rekao je Fabrici na ovogodišnjem Exitu.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana i ispraćaja pošte srbije novosađani Elektrodistribucija Novi Sad betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo gradonačelnik Miloš Vučević sahrane novi sad bebe novosadsko porodilište isključenje vode bez struje skupština grada novog sada štrajk poštara zodijak isključenja struje servisne informacije novi sad dnevni horoskop JKP Vodovod i kanalizacija Dom zdravlja Novi Sad horoskopski znaci jkp lisje novorođenčad Isključenje struje elektrovojvodina gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević horoskop vremenska prognoza bez vode raspored sahrana novi sad