Potencijali za saradnju Gruzije i Vojvodine u poljoprivredi

Potencijali za saradnju Gruzije i Vojvodine u poljoprivredi

Zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo razgovarao je danas, 09. avgusta, sa delegacijom Gruzije o velikim potencijalima za saradnju u oblasti poljoprivrede.

- Robert Otot i Levan Davitašvili su se složili da postoji veliki potencijali za inteziviranje odnosa i razmenu iskustava između Republike Gruzije i Vojvodine i izrazili obostrano zadovoljstvo povodom mogućeg ostvarivanja dugoročne saradnje u ovoj oblasti – navodi se u saopštenju nakon sastanka.

Otot je, predstavljajući potencijale Vojvodine, rekao da je resorni pokrajinski sekrerarijat napravio krupan iskorak na polju daljeg razvoja poljoprivrede u pokrajini.

- Naš sekretarijat utvrdio je niz različitih podsticajnih mera koje su usmerene ka poljoprivrednim prozvođačima, a krajnji cilj je stvaranje povoljnog ukupnog ambijenta u agraru Vojvodine, kako za domaće poljoprivrednike tako i za inostrane ulagače – rekao je Otot.

Davitašvili je istakao da je njihova delegacija tokom dvodnevne posete Srbiji, obišla više delova Vojvodine i dodao da prakse koje se primenjuju u oblasti pokrajine imaju izuzetnu vrednost, te da bi mogle uspešno da se sprovode kod njih.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad novosadsko porodilište bez vode isključenja struje servisne informacije bebe raspored sahrana novi sad lisje raspored sahrana i ispraćaja gradsko groblje havarija na vodovodu JKP Vodovod i kanalizacija bez struje servisne informacije novi sad radosne vesti OK Vojvodina sahrane Spens jkp lisje Elektrodistribucija Novi Sad štrand betanija opens distrikt opens 2019 sahrane novi sad almaško groblje hrana groblje vremenska prognoza elektrovojvodina