Potencijali za saradnju Gruzije i Vojvodine u poljoprivredi

Potencijali za saradnju Gruzije i Vojvodine u poljoprivredi

Zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo razgovarao je danas, 09. avgusta, sa delegacijom Gruzije o velikim potencijalima za saradnju u oblasti poljoprivrede.

- Robert Otot i Levan Davitašvili su se složili da postoji veliki potencijali za inteziviranje odnosa i razmenu iskustava između Republike Gruzije i Vojvodine i izrazili obostrano zadovoljstvo povodom mogućeg ostvarivanja dugoročne saradnje u ovoj oblasti – navodi se u saopštenju nakon sastanka.

Otot je, predstavljajući potencijale Vojvodine, rekao da je resorni pokrajinski sekrerarijat napravio krupan iskorak na polju daljeg razvoja poljoprivrede u pokrajini.

- Naš sekretarijat utvrdio je niz različitih podsticajnih mera koje su usmerene ka poljoprivrednim prozvođačima, a krajnji cilj je stvaranje povoljnog ukupnog ambijenta u agraru Vojvodine, kako za domaće poljoprivrednike tako i za inostrane ulagače – rekao je Otot.

Davitašvili je istakao da je njihova delegacija tokom dvodnevne posete Srbiji, obišla više delova Vojvodine i dodao da prakse koje se primenjuju u oblasti pokrajine imaju izuzetnu vrednost, te da bi mogle uspešno da se sprovode kod njih.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan