POTKUSURIVANJE: Novi limit za povraćaj PDV-a na bebi opremu

POTKUSURIVANJE: Novi limit za povraćaj PDV-a na bebi opremu

Poreska uprava Srbije je saopštila da je od danas povećan limit za sve roditelje koji žele da refundiraju PDV na bebi opremu.

Može se ostvariti povraćaj poreza do 75.029 dinara u prve dve godine detetovog života, a ukupan neto godišnji prihod domaćinstva ne sme da pređe 1.028,970,29 dinara (nešto više od 85.000 dinara mesečno).

Takođe, da bi ostvarili pravo na refundaciju PDV na bebi opremu, roditelji ne smeju imati imovinu koja vredi više od 25.081.150,62 dinara, saopštila je Poreska uprava.

- Na osnovu usklađenih dinarskih iznosa iz Zakona o porezu na dodatu vrednost, objavljenih u Službenom glasniku Republike Srbije br. 7/17, od 1. februara 2017. godine pravo na refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe, može se ostvariti do iznosa od 75.029,08 dinara - saopštili su iz ove institucije.

Kupac hrane i opreme za bebe, kako su objasnili, u prvoj godini starosti bebe može da ostvari refundaciju PDV u iznosu PDV koji je sadržan u vrednosti fiskalnog računa za kupljenu hranu i opremu za bebe, a najviše u iznosu do 42.873,76 dinara, a od navršene prve do navršene druge godine starosti bebe, u iznosu do 32.155,32 dinara.

- Dakle, ukupan iznos koji se može ostvariti po osnovu refundacije PDV za kupovinu hrane i opreme za bebe iznosi 75.029,08 dinara - saopštili su iz Poreske uprave.

Rok za podnošenje zahteva za refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe je od 1. do 17. februara 2017. godine, a zahtevi za refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe se podnose lokalnoj jedinici Poreske uprave prema mestu prebivališta. Detaljnije o refundaciji PDV pročitajte u uputstvu na sajtu Poreske uprave.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan