Potpisan protokol o saradnji između JP "Pošta Srbije" i Grada Novog Sada

Potpisan protokol o saradnji između JP "Pošta Srbije" i Grada Novog Sada

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor Javnog preduzeća "Pošta Srbije" Milan Krkobabić potpisali su u Gradskoj kući Protokol o saradnji između tog preduzeća i Grada Novog Sada. Taj Protokol omogućiće unapređenje koncepta elektronske javne uprave kroz dalji razvoj informaciono - komunikacionih tehnologija, što će doprineti da Grad Novi Sad efikasnije funkcioniše u administrativnoj sferi, ali i širenju mreže pošta na teritoriji Novog Sada.

- Ovo je okvirni sporazum iz kojeg treba da proizađu konkretne radnje u realizaciji saradnje Grada i "Pošte Srbije“, a upravo uvažavajući kvalitet i značaj tog javnog preduzeća, kao i činjenicu da je Novi Sad drugi grad po veličini u zemlji, sedište pokrajinske administarcije sa razvijenom privredom i snažnim univerzitetom. Mi težimo tome da imamo što bolje odnose sa JP "Pošta Srbije“, jer ono evidentno prati sve tehnološke novine i otvara nova poglavlja u poslovanju u skladu sa modernim tekovinama. Raduje me što će „Pošta Srbije“ ponuditi nove usluge građanima Novog Sada, a kao najznačajnije strateško pitanje nameće se otvaranje novih objekata pošte na teritoriji grada. U pitanju su, pre svega, pošta u novom Kulturnom centru u Futogu, kao i pošta na teritoriji MZ "Sajlovo“ gde postoji potreba za takvom vrstom usluga - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Protokolom potpisanim u Gradskoj kući, koji će doprineti još boljim poslovnim rezultatima, utvrđuju se polazni principi za širenje mreže pošta na teritoriji Novog Sada, pružanje pismonosnih, poštansko-logističkih, ekspres, poštansko-finansijskih, IT i usluga elektronskih komunikacija, kao i usluga hibridne pošte, zajedničke eksploatacije optičkih i telekomunikacionih kapaciteta Pošta NET sistema i Grada Novog Sada, razmene podataka adresnog sistema i poštansko-adresnog koda, eksploatacije kapaciteta poštansko - logističkih usluga u novom Regionalnom poštansko-logističkom centru "Novi Sad" i međusobnog korišćenja IT kapaciteta Grada Novog Sada i Pošte Srbije.

- Pošta Srbije je prošle godine sličan protokol potpisala sa Gradom Beogradom, a ove godine proširuje saradnju sa drugim gradom po veličini u Srbiji – Novim Sadom. To će Novosađanima omogućiti kvalitetnije usluge, uz maksimalno smanjenje troškova i vremena. Postoji još jedan bitan segment naše saradnje, a to su javna preduzeća. Novi Sad ima mnogo javnih preduzeća, a i JP "Pošta Srbije" je jedno od najuspešnijih u Srbiji i može da posluži kao primer i model kako mogu da funkcionišu lokalna javna preduzeća. Drago mi je da gradonačelnik Vučević pokazuje spremnost i ima energiju da menja stvari na bolje, prihvatajući i verifikujući sve što ono je dobro čime se utiče na sve građane, u smislu pomaka i napretka. Mi ćemo pomoći u razvoju elektronske uprave u gradu, kao i u razvoju informacionih sistema javnih preduzeća, a pored toga pružaćemo i neke nove, vrlo korisne usluge za građane. Pored otvaranja novih objekata pošte tamo gde stanovnici Novog Sada budu zahtevali, mi ćemo im u saradnji sa Gradskom bibliotekom omogućiti da dobijaju knjige putem dostave poštara na željenu adresu. Pored toga, otvorićemo i internet-kutke u gradu, a pokušaćemo da informatički opismenimo naše starije sugrađane kako bi bili u mogućnosti da koriste savremene načine komunikacije – rekao je Milan Krkobabić.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad KCV klinika za ginekologiju i akušerstvo Aleksandar Vučić isključenja struje Isključenje struje novosađani servisne informacije novi sad bez struje sahrane novi sad šoping centar promenada JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana i ispraćaja novosadska policija novosadsko porodilište 27. novosadski maraton mup novi sad elektrovojvodina izmena režima saobraćaja Elektrodistribucija Novi Sad bebe raspored sahrana novi sad Spens betanija bez vode MUP Srbije isključenje vode servisne informacije humanitarna akcija jkp lisje