Potpisan sporazum o saradnji između Novog Sada i nemačkog Ulma (FOTO)

Potpisan sporazum o saradnji između Novog Sada i nemačkog Ulma (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i gradonačelnik Ulma Gunter Ciš potpisali su Sporazum o uspostavljanju saradnje između Grada Novog Sada i Grada Ulma iz Savezne Republike Nemačke.

Gradonačelnik Novog Sada je naglasio da je potpisivanjem tog Sporazuma krunisana višegodišnja saradnja dva grada i da je formalizovano ono što je već postojalo, a to je čvrsto prijateljstvo.

- Ovim smo napravili osnov za još bolju saradnju. Grad Ulm je prema Novom Sadu bio više nego otvoren i kooperativan u prethodnom periodu. Oni su nas podržali u kandidaturi za Evropsku prestonicu kulture, a pored njihove podrške i saveta, mi zajedno idemo ka ostvarivanju zajedničkih ciljeva, koji su obuhvaćeni Dunavskom strategijom. Ta saradnja se često spominje, ali u praksi i nema toliko vidljivih rezultata. Ja ću sa kolegom iz Ulma insistirati upravo na tim konkretnim stvarima, koje direktno mogu da utiču na kvalitet života građana naša dva grada i dve države – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.


Saradnja između strana potpisnica Sporazuma postoji već više od jedne decenije, pre svega u okviru Saveta dunavskih gradova i regiona, kroz aktivno učešće u realizaciji projekata predviđenih Dunavskom strategijom Evropske unije. Na osnovu potpisanog Sporazuma, radiće se na očuvanju i unapređenju odnosa dva grada i razvijaće se mogućnosti za partnerske odnose u oblastima nauke, privrede, turizma, pokretanja infrastrukturnih projekata i sporta.


Gradonačelnik Ulma Gunter Ciš rekao je da Novi Sad i Ulm spaja Dunav kao jaka veza, ali da te gradove povezuje i dvoje ljudi – Mileva i Albert Ajnštajn.

- Takođe, povezuje nas i dugo prijateljstvo, a ja sam želeo da moja prva zvanična poseta kao gradonačelika Ulma, bude upravo Novom Sadu i time želim da iskažem svoje poštovanje. Čestitam na prestižnim evropskim titulama, koje su još jedan od razloga zbog kojih sam ponosan što smo u dobrim odnosima - rekao je Gunter Cuš i dodao da će se partnerstvo Novog Sada i Ulma, još većim intenzitetom, nastaviti u budućnosti.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević elektrovojvodina jkp lisje betanija horoskopski znaci Republički hidrometeorološki zavod raspored sahrana novi sad zodijak Elektrodistribucija Novi Sad sahrane novi sad Dom zdravlja Novi Sad bebe isključenje vode bez struje Nebojša Stefanović novosadsko porodilište štrajk poštara JKP Vodovod i kanalizacija bez vode horoskop servisne informacije novi sad raspored sahrana i ispraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo dnevni horoskop novosađani Vreme u Novom Sadu vremenska prognoza isključenja struje novorođenčad