Potpisan ugovor o izgradnji severne obilaznice oko Novog Sada

Potpisan ugovor o izgradnji severne obilaznice oko Novog Sada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je danas potpisivanju ugovora o prenosu novčanih sredstava između Pokrajinske vlade i Javnog preduzeća "Putevi Srbije" za finansiranje izrade plana detaljne regulacije, idejnog rešenja i projekta, kao i pratećih studija i elaborata, za izgradnju saobraćajnice (obilaznice) Novi Sad – Veternik – Futog – Begeč – Gložan – Čelarevo – Bačka Palanka i izrade tehničke dokumentacije, studija, elaborata i urbanističko-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju puta od Temerina do Bečeja.

Reč je o projektima vrednim 250 miliona dinara od čega je ovim ugovorom Pokrajinska vlada obezbedila 125 miliona dinara.

Ugovor su potpisali pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak.

Predsednik Mirović je naglasio da je danas potpisan ugovor za pripremu projektne dokumentacije o izgradnji velike severne obilaznice oko Novog Sada.

Zajedničkim novcem ćemo u naredne dve godine pripremiti projektnu dokumentaciju za izgradnju obilaznice, koja će omogućiti da u budućnosti kamioni više ne idu kroz Novi Sad – rekao je Mirović.

Mirović je dodao da Vlada Srbije priprema izgradnju mosta između Bačke Palanke i Neština što će, zajedno sa obilaznicom oko Novog Sada, značiti za Novi Sad, Bački Petrovac, Bačku Palanku, Bač i za brojna sela koja će imati pristup brzoj saobraćajnici.

U toku je i priprema projektne dokumentacije koja planira drugu saobraćajnu traku do Bačkog Jarka i obilaznicu oko Temerina u dužini oko 12 kilometara – naveo je Mirović.

Predsednik Mirović i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišli su danas i radove na rekonstrukciji deonice državnog puta kroz Sremske Karlovce, za šta je Pokrajinska vlada obezbedila 307 miliona dinara.

Mirović je naglasio da je važna vest to da će ove godine početi izgradnja autoputa od Beograda do Zrenjanina, a kasnije od Zrenjanina do Novog Sada. U narednim nedeljama počeće izgradnja takozvanog "smajlija" – brze saobraćajnice od granice naše zemlje sa Hrvatskom do granice sa Rumunijom, od Sombora do Srpske Crnje.

Vesić je ovom prilikom najavio da nas očekuje i rekonstrukcija dve regionalne pruge u Vojvodini. Reč je, prema njegovim rečima, o paralelnoj pruzi sa brzom prugom – Pančevo – Kikinda – Subotica i pruga Sombor – Vrbas.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iskreno govoreći

  pre 218 dana i 4 sata

  Pa... ne treba nama obilaznica.
  Trebaju nam zidovi oko grada, betonski, debeli 2-3m i visoki bar 30.
  Samo to može sprečiti daljnje useljavanje u Novi Sad, gradnju objekata i povećavanje svake vrste zagađenja.
  Verujem da će u budućnosti biti limitiranje i broja stanovnika i broja vozila, bez obzira što će biti električna.
  Više naselja, ali sa manje stanovnika i bolje organizovana.

  Oceni komentar:
  2
  5
 • nikola

  pre 217 dana i 20 sati

  zasto se daju pare "Putevi Srbije" kad oni ni nerade radi Put Invest

  Oceni komentar:
  1
  6
 • Gojko Culibrk

  pre 169 dana i 7 sati

  Rodjen sam u Bacu, sad sam 59 i zivim u Engleskoj 26 godina, ako se ne izgradi zeljeznika traka Backa Palanka za Bac i izfradi neko veliko preduzece ili obnovi Secerana u Bacu, moja Opstina ce ostati bez stanovnika jer nema posla a nema ni kvaltetnog transpota za dobavu materijala Secerane i bivseg Milan Vidaka u Bacu, nadam se da ce neko iz vlade procitati moju zelju i ucini nesto da spasu Opstinu Bac.

  Oceni komentar:
  0
  1