Potpisan ugovor o privatizaciji Luke Novi Sad

Potpisan ugovor o privatizaciji Luke Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, prisustvovali su potpisivanju ugovora o privatizaciji Luke Novi Sad u Vladi Srbije, javljeno je danas iz Gradske kuće.

Ugovor su potpisali državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i Rado Antolović, izvršni direktor preduzeća “P&O ports“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koje posluje u sastavu kompanije “DP vorld“, trećeg najvećeg lučkog operatera na svetu.

– Novi Sad je zadovoljan što mu dolazi jedan od najvećih investitora u ovoj privrednoj grani. Raduje nas što će investicija biti veća od onog čime su ugovorom obavezani, a posebno nas raduje to što će se i te kako voditi računa o zaposlenima u Luci Novi Sad. Građani će kroz ovu privatizaciju moći da osete benefit i na taj način što će deo kupoprodajne cene koju je naša Vlada postigla, pripasti Pokrajinskoj vladi, a što će se pozitivno odraziti i na investiranje u Grad Novi Sad – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević, a prenosi njegov kabinet.Luka Novi Sad bila je jedina preostala luka u državnom vlasništvu, a prodata je za 7,99 miliona evra koliko je i iznosila početna cena na tenderu. Plan je da u naredne tri godine investicije u ovu luku budu više od 15 miliona evra. Inače, "DP vorld" izvodi radove u 41 zemlji na šest kontinenata, ima preko 35000 zaposlenih, s godišnjim prihodom većim od četiri milijarde dolara. Reč je o trećem lučkom operateru na svetu, a prvi put će dolaskom u Srbiju zapravo izaći na reku Dunav.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana novi sad zodijak Spens vremenska prognoza novi sad bebe bez vode štrajk poštara novosadsko porodilište Isključenje struje dnevni horoskop jkp lisje isključenja struje raspored sahrana i ispraćaja štrajk u pošti Elektrodistribucija Novi Sad horoskop servisne informacije elektrovojvodina isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad sahrane novi sad Bukovac klinika za ginekologiju i akušerstvo obustava rada betanija novorođenčad bez struje pošte srbije astrologija