Potpisan ugovor o saradnji između Doma zdravlja "Novi Sad" i sportske manifestacije "Megdan – tamo gde mu je mesto" (FOTO)

Potpisan ugovor o saradnji između Doma zdravlja "Novi Sad" i sportske manifestacije "Megdan – tamo gde mu je mesto" (FOTO)

U ponedeljak, 16. aprila, u velikoj sali Upravne zgrade Doma zdravlja "Novi Sad" potpisan je ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između te zdravstvene ustanove i sportske manifestacije "Megdan – tamo gde mu je mesto", koju predstavlja njen osnivač Aleksa Balašević. Treća po redu manifestacija biće održana 26. aprila 2018. godine na Spensu.

Kako se navodi u saopštenju, Dom zdravlja “Novi Sad” biće uključen u ovu sportsku manifestaciju kao promoter prevencije vršnjačkog nasilja koju rade stručnjaci ove ustanove u okviru Savetovališta za mlade koji je uključen u sva sociološka i društvena dešavanja i osluškuje probleme i potrebe mladih.


U toku prošle godine u Savetovalištu je u smislu prevencije vršnjačkog nasilja održano 22 seminara, četiri predavanja i 83 radionice. Ukupan broj obuhvaćenih lica je bio 1.679.

Štampaće se i zdravstveno-informativni materijal koji će promovisati zdrave stilove života i podsećati na značaj fizičke aktivnosti i bavljenjem sportom, ali kako dolikuje, poručuju iz Doma zdravlja.- Manifestacija “Megdan – tamo gde mu je mesto” osmišljena u duhu našeg nacionalnog identiteta i viteške tradicije, sa željom da se u sportsko nadmetanje utkaju najlepši elementi našeg folklora, od drevne pa sve do najnovije istorije ovog naroda. Borilačka veština i viteštvo nisu, i nikada neće biti, nasilničko ponašanje –
poručuju iz Službe za odnose sa javnošću Doma zdravlja "Novi Sad".

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ddd

  pre 463 dana i 13 sati

  26 april je megdan

  Oceni komentar:
  1
  0
bebe isključenja struje elektrovojvodina vremenska prognoza gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija RHMZ novosadsko porodilište restorani novi sad raspored sahrana i ispraćaja Republički hidrometeorološki zavod klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp lisje Vreme u Novom Sadu betanija sahrane Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije Hitna pomoć raspored sahrana novi sad matičar novi sad isključenje vode bez vode novosađani klinički centar vojvodine raspored ispraćaja i sahrana gradsko groblje Isključenje struje servisne informacije novi sad