Potpisan ugovor o saradnji između Doma zdravlja "Novi Sad" i sportske manifestacije "Megdan – tamo gde mu je mesto" (FOTO)

Potpisan ugovor o saradnji između Doma zdravlja "Novi Sad" i sportske manifestacije "Megdan – tamo gde mu je mesto" (FOTO)

U ponedeljak, 16. aprila, u velikoj sali Upravne zgrade Doma zdravlja "Novi Sad" potpisan je ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između te zdravstvene ustanove i sportske manifestacije "Megdan – tamo gde mu je mesto", koju predstavlja njen osnivač Aleksa Balašević. Treća po redu manifestacija biće održana 26. aprila 2018. godine na Spensu.

Kako se navodi u saopštenju, Dom zdravlja “Novi Sad” biće uključen u ovu sportsku manifestaciju kao promoter prevencije vršnjačkog nasilja koju rade stručnjaci ove ustanove u okviru Savetovališta za mlade koji je uključen u sva sociološka i društvena dešavanja i osluškuje probleme i potrebe mladih.


U toku prošle godine u Savetovalištu je u smislu prevencije vršnjačkog nasilja održano 22 seminara, četiri predavanja i 83 radionice. Ukupan broj obuhvaćenih lica je bio 1.679.

Štampaće se i zdravstveno-informativni materijal koji će promovisati zdrave stilove života i podsećati na značaj fizičke aktivnosti i bavljenjem sportom, ali kako dolikuje, poručuju iz Doma zdravlja.- Manifestacija “Megdan – tamo gde mu je mesto” osmišljena u duhu našeg nacionalnog identiteta i viteške tradicije, sa željom da se u sportsko nadmetanje utkaju najlepši elementi našeg folklora, od drevne pa sve do najnovije istorije ovog naroda. Borilačka veština i viteštvo nisu, i nikada neće biti, nasilničko ponašanje –
poručuju iz Službe za odnose sa javnošću Doma zdravlja "Novi Sad".

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ddd

  pre 369 dana i 17 sati

  26 april je megdan

  Oceni komentar:
  1
  0
novorođenčad jkp lisje Vreme u Novom Sadu novi sad vremenska prognoza novi sad betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija elektrovojvodina bez struje Elektrodistribucija Novi Sad Hitna pomoć Spens JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje vremenska prognoza isključenje vode RHMZ servisne informacije novi sad gradsko groblje Republički hidrometeorološki zavod Isključenje struje bez vode raspored sahrana novi sad sahrane Novo naselje Petrovaradin bebe novosadsko porodilište