Potrošači se najčešće žale na odbijene reklamacije na tehniku

Potrošači se najčešće žale na odbijene reklamacije na tehniku

Prigovori potrošača najčešće se odnose na odbijene reklamacije kada su u pitanju obuća, telefoni, laptopovi, bela tehnika i nameštaj.

– Vrlo često se interesuju za kupovinu polovnih automobila, zaključivanje ugovora na daljinu ili van poslovnih prostorija, kao i na usluge koje pružaju telekomunikacioni i poštanski operateri, turističke agencije i javna preduzeća čija je delatnost pružanje usluga od opšteg ekonomskog interesa. Često nam se potrošači obrate samo za savet o tome koja su njihova prava, na koji način da ih ostvare, na koji način da ulože reklamaciju, u kojem periodu trgovac odgovora za nesaobraznost, u kojem roku je trgovac u obavezi da odgovori na reklamaciju i reši je - kaže za "Dnevnik" pravna saradnica u Udruženju za zaštitu potrošača Vojvodine Jelena Mićunović.

Dešava se, međutim, da potrošači pitanja postavljaju i pre nego što se obrate trgovcu zbog reklamcije. U tom slučaju Udruženje za zaštitu potrošača daje im pravni savet i pouči ih o tome koja su njihova zakonska prava. Potrebno je da reklamaciju ulože isključivo trgovcu, a ne servisu, imaju pravo da od prodavca zahtevaju da se nesaobraznost otkloni popravkom, zamenom, umanjenjem cene ili raskidom ugovora. U slučaju zaključivanja ugovora na daljinu ili van poslovnih prostorija, mogu odustati u roku od 14 dana, u slučaju kupovine polovnih automobila prodavac je odgovoran za nesaobraznost.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskopski znaci elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija dnevni horoskop pošte srbije novosadsko porodilište gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević betanija servisne informacije novi sad bebe štrajk poštara isključenja struje bez vode isključenje vode raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani bez struje vremenska prognoza raspored sahrana i ispraćaja sahrane novi sad Isključenje struje Republički hidrometeorološki zavod Elektrodistribucija Novi Sad Dom zdravlja Novi Sad horoskop novorođenčad zodijak jkp lisje skupština grada novog sada