Potrošnja pijaće vode iznova  povećana, "Vodovod" uputio apel Novosađanima

Potrošnja pijaće vode iznova povećana, "Vodovod" uputio apel Novosađanima

Nakon desetak dana, u Fabrici vode ponovo se registruje povećana potrošnja pijaće vode, pogotovo u individualnom tipu stanovanja. Tokom prethodnih dana, parametri za ovaj period godine bili su relativno uobičajeni, ali potrošnja je sinoć naglo skočila.

Iz JKP "Vodovod i kanalizacija" poručuju:

S obzirom na izuzetno pojačanu potrošnju koja se beleži tokom cele noći i jutra, bićemo opet primorani, ukoliko se ovakav trend utroška potrošnje nastavi da iznova primenimo restriktivne mere u skorijem periodu. Podsećamo da je do sada restrikcija trajala samo jednu noć pre dve sedmice, što je rezultiralo stabilno vodosnabdevanje svih ovih dana za nama.

Stoga, još jednom upućujemo apel sugrađanima, pogotovo korisnicima koji žive i borave u individualnom tipu stanovanja na racionalnu potrošnju i podsećamo da se voda koja dolazi do krajnjih korisnika, isključivo koristi za piće, sanitarne potrebe i kuvanje. JKP "Vodovod i kanalizacija" naglašava da aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće.

Podsećamo da je JKP "Vodovod i kanalizacija" postavilo česme (trajne i privremene) na nekoliko najfrekventnijih lokacija u gradu, na kojima naši sugrađani mogu da se rashlade u ovim vrelim danima. Česme se nalaze na sledećim lokacijama: Zmaj Jovina ulica 24, Ulica kralja Aleksandra 4, Sunčani kej, kod košarkaškog terena, Sunčani kej, kod pristana, Sunčani kej, kod Doma vojske, Kej žrtava racije, kod spomenika "Porodica", Limanski park, kod skejt parka, Limanski park, kod dečijeg igrališta, ugao Ulice Ive Andrića i Bulevara cara Lazara, kružni tok kod Instituta za kardiovaskularne bolesti (Ulica Branislava Bukurova).

Ovim putem apelujemo na sve građane da ne lome postavljene česme i da ih nakon upotrebe zatvaraju jer u suprotnom pričinjavaju veliku štetu kako našem preduzeću i Novom Sadu, tako i Novosađanima zarad kojih su i postavljene da bi se osvežili u ovim toplim danima - navodi se u saopštenju.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan