POTVRĐENO: Osam i po godina zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnicama

POTVRĐENO: Osam i po godina zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnicama

Viši sud je potvrdio presudu Osnovnog suda kojom je V. M. (45) iz Novog Sada osuđen na osam godina i šest meseci zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnicima.

On je osuđen zbog četiri slučaja nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnicima u junu 2020. godine na Novom naselju.

Izrečena mu je mera zabrane približavanja i komunikacije sa maloletnim oštećenima, zabranjen mu je pristup u prostorije oko mesta stanovanja i mesta rada – školovanja svih oštećenih, kao i svako dalje uznemiravanje i komunikacija sa oštećenima u roku od tri godine od dana pravnosnažnosti presude, s tim da se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u vreme trajanja mere.

Kako saznaje 021.rs, nakon izdržane kazne zatvora, M. V. će biti u obavezi da se javlja Policijskoj upravi Novi Sad i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, biće mu zabranjeno posećivanje mesta na kojima se okupljaju maloletna lica, moraće obavezno da ide u profesionalna savetovališta i ustanove, imaće obavezu obaveštavanja o promeni prebivališta, boravišta, radnog mesta kao i putovanja u inostranstvo Policijskoj upravi Novi Sad. Ove mere će važiti najduže 20 godina posle izvršene kazne zatvora, a posle isteka svake četiri godine od početka primene pisebnih mera, sud će po službenoj dužnosti, odlučiti o potrebi njihovog daljeg sprovođenja.

Slučaj je, prema navodima svedoka, otkriven nakon svedočenja jedne devojčice, a policiji su se obratili i roditelji još maloletnika. Deca su u prisustvu roditelja dala izjave.

V. M. je pre 20 godina već bio osumnjičen za slično krivično delo.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iznogud

  pre 551 dan i 4 sata

  Da se više vodi računa o raznim "povratnicima" bilo bi manje ovakvih slučajeva. Neko od nadležnih ne radi dovoljno dobro svoj posao !

  Oceni komentar:
  0
  0