POTVRĐENO: Tamburica fest od 21. do 23. avgusta na Trgu slobode

POTVRĐENO: Tamburica fest od 21. do 23. avgusta na Trgu slobode

Ovogodišnji, 13. po redu "Tamburica fest 2020" biće održan, kako je i planirano, od 21. do 23. avgusta na Trgu slobode u Novom Sadu uz učešće više od 30 izvođača iz Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije i Mađarske i, posebno iz Italije, koja je ove godine "zemlja prijatelj" Festivala.

To je potvrđeno na sastanku u Gradskoj kući, koji je upriličio Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada a na kojem su se Dalibor Rožić, član gradskog veća zadužen za kulturu i Milorad Radojević, član gradskog veća zadužen za privredu i dr Jovan Pejčić, osnivač i direktor "Tamburica festa" i Danilo Ninković, muzički urednik, složili da kontinutit festivala koji čuva tradiciju i baštini kulturu ovih prostora, od ogromnog značaja za Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju, mora da se održi. 

–  Nastavljamo našu kulturnu misiju koja će u tri avgustovske noći na centralnom gradskom trgu bez naplate ulaznica biti predočena našim sugrađanima i gostima našeg grada. Pored tamburaških sastava iz čitavog regiona, okupljamo ljubitelje kulture iz svih oblasti umetnosti, od kompozitora, režisera, književnika, pesnika, slikara... Pa tako i ovaj put u interesu očuvanja naše bogate tradicije. U svemu tome imamo ogromnu podršku svih gradskih struktura na čemu smo posebno zahvalni – kaže dr Pejčić, osnivač i direktor manifestacije sa epitetom zvanično najboljeg festivala etno muzike u Evropi i najbolje turističke manifestacije u Srbiji.

Po rečima Danila Ninkovića, muzičkog urednika, ovogodišnji festival obeležiće tradicionalno takmičenje tamburaških sastava, poseban nastup poznatih vokalnih solista sa tamburaškim hitovima, celovečernji koncerti svetski poznatih umetnika i predstavljanje muzičkih zvezda iz Italije. 

Pored toga, novina je da ćemo u saradnji sa Turističkom organizacijom grada promovisati za tamburaše i ljubitelje muzike najznačajnija, istorijska mesta u Novom Sadu, posebnom promenadom na Petrovaradinskoj tvrđavi i obilaskom spomenika naših velikana, Janike Balaža, Jovana Jovanovića Zmaja, Miroslava Antića, Đure Jakšića... Priliku da se predstave imaće najmlađi tamburaši, polaznici kampa "Mostovi prijateljstva" i prijatelji Kongresa Svetske tamburaške asocijacije. Takođe, u centru grada na festivalu će biti organizovan i poseban etno sokak sa promocijom italijanske i srpske kuhinje, vina, gastronomskih specijaliteta... – kaže Ninković.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan