Povratak u 1967. godinu: Exit slavi pet decenija od "Leta ljubavi"

Povratak u 1967. godinu: Exit slavi pet decenija od "Leta ljubavi"

Nakon ovogodišnjeg, najposećenijeg izdanja u 16 godina postojanja, Exit festival 2017. slaviće 50 godina od čuvenog "Leta ljubavi" (Summer of Love)! Tokom iduće godine, Exit će obeležavati događaje iz 1967, kad je nastao revolucionarni hipi pokret koji je zauvek promenio svet, kaže se u saopštenju organizatora festivala.

Ovaj društveni fenomen okupio je ljude iz brojnih delova planete oko ideje zajedništva, mira, solidarnosti i ljubavi, te imao nemerljiv uticaj na savremenu muziku, ali i kulturu u celini. Znak mira, šarena odeća i cveće u kosi prve su asocijacije na "leto ljubavi" i pokret u čije najveće tekovine se ubrajaju borba za mir, slobodu govora, ljudska prava, odnosno društvenu, rasnu i polnu ravnopravnost.

- Leto ljubavi simboliše početak hipi pokreta iz kog je nastala, ne samo savremena muzika, već i muzički festivali kao mesto proslave života sa ciljem društvenih promena. Exit je jedan od retkih aktivnih muzičkih festivala koji je izrastao iz pokreta za slobodu i koji neguje tekovine prvih muzičkih festivala koji su pre svega imali snažnu društvenu misiju. Baš zato, smatramo da je naša dužnost da podsetimo svet na događaje od pre 50 godina i poruke tadašnjeg pokreta koje su današnjem svetu potrebnije nego ikada pre“, izjavio je osnivač i direktor Exita Dušan Kovačević.
 

Kulminacija velikog jubileja desiće se na Exit festivalu, koji će se održati od 6. do 9. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a fanovi iz celog sveta već od danas mogu da se prijave za prve, najpovoljnije ulaznice čija rana prodaja će početi u narednom periodu. Broj ulaznica po ovim najpovoljnijim cenama je ograničen, te požurite da osigurate mesto za predstojeće leto ljubavi, poručuju iz organizacije Exita. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan