Povremena zadržavanja na graničnim prelazima

Povremena zadržavanja na graničnim prelazima

Pojačan intenzitet saobraćaja, zbog turističke smene i većeg broja vozila koja prolaze kroz našu zemlju, moguća povremena desetominutna zadržavanja na naplatnim rampama Bubanj Potok, Stara Pazova i Nais.

Iz Auto Moto Saveza Srbije (AMSS) vozačima savetuju da pripreme tačan iznos za naplatu putarine kako bi se ubrzao protok vozila, a samim tim i smanjilo vreme zadržavanja na naplatnim stanicama.

Kako prenosi Blic, prema poslednjim informacijama Uprave granične Policije, trenutno zadržavanje na graničnom prelazu (GP) Batrovci je oko 60 minuta na ulazu u Srbiju, dok se na Šidu čeka u intrevalu od 30 do 40 min.

Na GP Horgoš zadržavanja su u proseku oko 60 minuta u oba smera. Oko sat vremena čeka se i na GP Gradina sa Bugarskom.

Pojačan je saobraćaj i na prelazima sa Crnom Gorom. Zadržavanja su na ovim prelazima promenljiva i kreću se u vremenu od 30 do 40 minuta. Sa Makedonijom na GP Preševo zadržavanja se kreću od 30 do 40 minuta, kako na ulazu tako i na izlazu iz zemlje.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relataivno i vrlo često promeljivo, posebnom u turističkoj sezoni u kojoj se nalazimo, navodi AMSS u saopštenju.

Od sutra će doći do obustave saobraćaja na državnom putu II B reda broj 313, deonica Rakovac-Zmajevac, zbog radova na urgentnom održavanju puta, koji će biti obezbeđeni saobraćajnom signalizacijom i opremom. Saobraćaj se za vreme obustave preusmerava prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji na državni put I B reda broj 21, državni put II A reda broj 119, lokalni put preko Fruške gore-Partizanski put i ulice kroz naseljena mesta, navodi AMSS.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan