Povučena tužba protiv novosadske novinarke Ane Lalić

Povučena tužba protiv novosadske novinarke Ane Lalić

Krivična prijava koja je podignuta protiv Ane Lalić, novinarke portala Nova.rs, koja je početkom ovog meseca uhapšena zbog objavljivanja tekstova koji izazivaju paniku i nerede, je odbačena, saopštili su iz Osnovnog Javnog Tužilaštva.

Saopštenje ovog tužilaštva prenosi Nova.rs:

Povodom vašeg dopisa, obaveštavamo vas da je rešenjem ovog tužilaštva od 20.04.2020. godine odbačena krivična prijava podneta protiv Ane Lalić, zbog krivičnog dela izazivanje panike i nereda iz člana 343, Krivičnog zakonika, o čemu je obaveštenje upućeno Ani Lalić i njenom braniocu.

Podsećamo, Ana Lalić je uhapšena 1. aprila uveče i određeno joj je zadržavanje od 48 sati zbog teksta o lošem stanju u Kliničkom centru Vojvodine, što je tužilaštvo okarakterisalo kao “širenje panike i lažnih vesti”. Lalić je provela noć u pritvoru, a prethodno joj je šest policajaca došlo kući, i pretreslo stan i automobil, kao i zaplenilo laptop i dva telefona.

U međuvremenu, Ana je najavila je da će pozvati ministra zdravlja Zlatibora Lončara i epidemiologa Predraga Kona kao svedoke odbrane ukoliko tužilaštvo ostane pri nameri da proces protiv nje zbog navodnog iznošenja neistina i širenja panike, okonča na sudu. Međutim, optužbe su odbačene.

Oceni vest:
6
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iznogud

  pre 180 dana i 15 sati

  Kakav je to cirkus sa maramom a la Jaser Arafat..? Šta umišljena novinarka misli da je...Orijana Falači ?

  Oceni komentar:
  7
  2
 • Tiosav S. Marjanović

  pre 180 dana i 15 sati

  A la Arafat ili a la Nenad Čanak?

  Oceni komentar:
  6
  3