POZIV PRIVREDNICIMA: Uključite se u akciju "Dan jednakih plata"

POZIV PRIVREDNICIMA: Uključite se u akciju "Dan jednakih plata"

Na današnjoj sednici Кomisije za rodnu ravnopravnost u skupštini Grada Novog Sada razmatran je Program aktivnosti u okviru akcije "Dan jednakih plata 2019. godine".

Prema najavi predsednice Кomisije Mirjane Vasilić, i ove godine Кomisija za rodnu ravnopravnost Skupštine Grada Novog Sada organizovaće akciju "Dan jednakih plata 2019. godine". Povodom toga, uputiće poziv svim privrednim subjektima koji vrše svoju delatnost u Novom Sadu da ženama 27, 28. i 29. decembra 2019. godine omoguće popust u iznosu od 9 procenata na kupljenu robu ili usluge, te da na taj način doprinesu postizanju ravnopravnosti.

– Imajući u vidu zvanične podatke o prosečnim zaradama prema stepenu stručne spreme i polu za 2018. godinu, prema kojima su prosečne zarade žena u Republici Srbiji niže od prosečnih zarada muškaraca za oko 9% i potrebu da se podigne svest o problemu diskriminacije žena na radnim mestima, Кomisija za rodnu ravnopravnost smatra da je neophodno afirmisati rodnu ravnopravnost na lokalnom nivou organizovanjem jedne ovakve akcije – naglasila je Vasilić.

Privredni subjekti koji obavljaju svoju delatnost u Novom Sadu i koji žele da učestvuju u navedenoj akciji mogu da se prijave putem elektronske pošte Skupštine Grada Novog Sada , do 10. decembra, a dodatne informacije mogu se dobiti telefonom na broj 021 488 28 14.

Akcija "Dan jednakih plata" održava se u Novom Sadu treću godinu zaredom.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan