Poziv za dobrovoljne davaoce: Nedostaju 0 i B negativna krvna grupa

Poziv za dobrovoljne davaoce: Nedostaju 0 i B negativna krvna grupa

Usled povećane potrebe bolnica na nultom i B negativnom krvnom grupom, Zavod za tranfuziju krvi Vojvodine pozvao je dobrovoljne davaoce tih krvnih grupa da dođu i daju krv.

Prostorije Zavoda nalaze se u ulici Hajduk Veljkova 9a u Novom Sadu, a radno vreme je:

- od 7 do 14 časova – svaki radni dan

- od 7 do 18 časova – utorkom

- od 8 do 12 časova – prve subote u mesecu.

Info telefon za sve zainterosovane davaoce je 021 4877 980 i 4877 972.

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u saradnji sa Crvenim krstom motiviše mlade ljude na dobrovoljno davanje krvi. Kriterijumi za davanje krvi nisu visoki - potrebno je da osoba ima od 18 do 65 godina, da se dobro oseća, da zadovoljava granične vrednosti hemoglobina i ima više od 50 kilograma.

Pre davanja krvi preporučuje se lagani doručak.

Dobrovoljno davanje krvi sa ciljem spašavanja ljudskih života je human čin i zasniva se na principima dobrovoljnosti, anonimnosti, neplaćenosti i solidarnosti.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Spens novorođenčad almaško groblje novosadska policija jkp lisje policija servisne informacije isključenje vode lisje raspored sahrana i ispraćaja sahrane novi sad betanija gradsko groblje novosadsko porodilište sahrane opens distrikt bez struje JKP Vodovod i kanalizacija Novo naselje opens 2019 servisne informacije novi sad bebe raspored sahrana novi sad bez vode Elektrodistribucija Novi Sad štrand klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani isključenja struje elektrovojvodina