Pozorište mladih ostaje bez doma, Grad neće da plaća skuplji zakup

Pozorište mladih ostaje bez doma, Grad neće da plaća skuplji zakup

Najkasnije do 29. februara Pozorište mladih mora da se iseli iz prostora koji je vlasništvo Sokolskog društva "Vojvodina".

Do pomenutog datuma, Pozorište mladih mora da se iseli iz prostora koji je bio predmet zakupa i da predmetni poslovni prostor, bude slobodan od svih lica i stvari i sa plaćenim svim troškovima korišćenja. U suprotnom, protiv Pozorišta mladih će pred nadležnim sudom biti pokrenut postupak radi iseljenja, stoji u pismenom obaveštenju koje je na samom isteku prošle godine stiglo na adresu najstarijeg lutkarskog teatra na Balkanu, a uputili su ga punomoćnici Sokolskog društva "Vojvodina".

Direktor Pozorišta mladih Mihajlo Nestorović kaže za "Dnevnik" da su već neko vreme slutili da će doći dan kad će stići rešenje o iseljenju. Nestorović dodaje da je zatečen s čime može da se suoči jedini teatar na srpskom jeziku čiji je osnivač grad Novi Sad, koji će sledeće godine biti Evropska prestonica kulture. U pozadini svega je zakup, odnosno, kako je objasnio Nestorović, stav grada Novog Sada da je ne prihvati povećanje kirije od oko 50 procenata, na kojem je insistiralo Sokolsko društvo "Vojvodina", kao vlasnik zgrade. Grad kao osnivač plaćao je oko 80 dinara po kvadratu dok bi s povećenom cenom zakupa to iznosilo 132 dinara.

Kako prenosi "Dnevnik", jedna opcija je da grad od Sokolskog društva kupi deo zgrade koji danas koristi pozorište ili da se postigne dogovor o njegovom ustupanju na korišćenje na recimo, 99 godina. Treća solucija je da se na području grada pronađe neki drugi objekat koji bi mogao da se adaptira i u njega useli Pozorište mladih, a poslednja mogućnost  i objektivno najmanje realna jeste da se u doglednoj budućnosti izgradi potpuno nova zgrada.

Više o ovoj temi možete da pročitate ovde.

Oceni vest:
0
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan