Pozorište mladih ostaje u svom domu bar osam meseci

Pozorište mladih ostaje u svom domu bar osam meseci

Grad je pristao da plati veću cenu zakupa, a ugovor o zakupu produžen je za najmanje osam meseci.

Nakon sastanka člana Gradskog veća za kulturu Dalibora Rožića sa predstavnicima Sokolskog doma, gradskih uprava za kulturu i imovinu i imovinsko-pravne poslove i Pozorišta mladih, Grad je pristao da plati veću cenu zakupa. Na sastanku je dogovoreno da se ugovor o zakupu produži za najmanje 8 meseci, prenosi RTV.

Pozorište mladih ostaje u zgradi Sokolskog doma bar u narednih osam meseci do godinu dana, a u tom periodu trebalo bi da se pronađe i trajno rešenje za Pozorište rekao je upravnik Mihajlo Nestorović. Iz Sokolskog društva objašnjavaju da je cena zakupa morala da bude podignuta, jer je krajem 2018. godine status Sokolskog društva "Vojvodina" promenjen, a shodno tome i obaveze u smislu plaćanja poreza na imovinu, održavanja i ulaganja u objekat od bezmalo 6.000 kvadrata.

Obe strane su bile složne da su ulaganja u Pozorište mladih neophodna jer se povećanjem zakupa podmiruju realni troškovi koji opterećuju Sokolsko društvo, pa Pozorište mladih ima samo benefit s obzirom da će se od para koja ostanu ulagati isključivo u prostore koje teatar koristi.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan