PRAVA PACIJENATA: Dom zdravlja ne izdaje potvrde za snimanje u privatnim ordinacijama?

PRAVA PACIJENATA: Dom zdravlja ne izdaje potvrde za snimanje u privatnim ordinacijama?

Dom zdravlja Novi Sad odbija da za rendgenska snimanja izdaje potvrde za privatne ordinacije, piše "Blic"

Iako je zakon jasan i pacijenti koji u državnim ustanovama ne stignu na red za 30 dana mogu da koriste usluge privatnika a da im troškove refundira Republički zavod za zdravstveno osiguranje, u Novom Sadu nje tako, konstatuje beogradski dnevni list. 

- Ne možemo da stignemo na red, a ne možemo ni kod privatnika. Čekam da snimim nogu od marta, a kako stvari stoje neću stići na red u ovoj godini. Na kraju ću morati o svom trošku da idem kod privatnika, jer u Domu zdravlja ne žele da mi izdaju potvrdu. Šalju me kod zaštitnika prava pacijenata da se žalim, iako je ovde stvar više nego jasna – izjavio je student Bojan Mišić iz Novog Sada.
 
Kako potvrđuju drugi pacijenti, i na radiološka snimanja čeka se po godinu dana.
 
- Supruga već šest meseci čeka na ultrazvučni pregled dojke i ne zna se kada će doći na red, a moja drugarica je na isti pregled čekala skoro godinu dana. Razumem da imaju hitnije slučajeve i da ima malo specijalista, ali onda bi bar trebalo da funkcionišu ti pregledi kod privatnika. A u kancelariji zaštitnika prava pacijenata niko se ne javlja na telefon – izjavio je Neven Lukić.
 
Ostatak vesti pročitajte na sajtu "Blica".
Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje sahrane novi sad bebe vremenska prognoza novi sad novorođenčad isključenje vode novosađani jkp lisje servisne informacije elektrovojvodina Aleksandar Vučić jkp novosadska toplana 27. novosadski maraton javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija izmena režima saobraćaja Isključenje struje raspored sahrana i ispraćaja RHMZ novosadsko porodilište matičar novi sad raspored sahrana novi sad novosadska policija Elektrodistribucija Novi Sad KCV betanija JKP Vodovod i kanalizacija bez vode