Pravila ponašanja na društvenim mrežama

Pravila ponašanja na društvenim mrežama

Kao što u privatnom životu treba obuzdavati impulsivnost da ne bismo povredili bližnje, tako i u virtuelnom svetu treba biti oprezan.

Možda čak još više jer sve što smo uradili ostaje negde zapisano čime drugi mogu steći loš utisak o nama. Zbog toga, ako vam je stalo do dobrih odnosa sa bližom i daljom okolinom, vodite računa o ovim stvarima.

Ne iznosite prljav veš 

Društvena mreža nije oglasna tabla za rešavanje problema, pa ne "ujedajte" partnera, prijatelje, kolege. Prljav veš ostavite za privatan razgovor licem u lice. Takođe, ne šaljite poruke između redova kako biste se obračunali sa nekim. Na primer, zaboravite na izjave poput "neka mi oni koji imaju nešto protiv mene to kažu u lice umesto da me ogovaraju po hodnicima" jer u sebi kriju pasivnu agresiju.

Ne pišite negativno 

Svi se ponekad iznerviramo, ali dozirajte izjave poput "Ubio bih pešake koji ne gledaju dok prelaze ulicu", "Poludeću od kolega koji stalno postavljaju ista pitanja". Ako odajete utisak osobe koja je stalno ljuta, žali se na nešto, prijatelji će dva puta razmisliti da li da vas upoznaju sa poznanikom ili dragom koleginicom. Ni poslovno ne šaljete dobru poruku.

Ne svađajte se 

Društvene mreže nisu pravo mesto za ubeđivanje drugih da greše u svojim stavovima. Ne samo da nećete uspeti da ih preobratite, već ćete se predstaviti kao agresivac.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan