PRAVOSNAŽNO: Doživotni zatvor Dejanu Daboviću za ubistvo devojke na Grbavici

PRAVOSNAŽNO: Doživotni zatvor Dejanu Daboviću za ubistvo devojke na Grbavici

Apelacioni sud u Novom Sadu pravosnažno je osudio Dejana Dabovića iz Herceg Novog na kaznu doživotnog zatvora, jer je 26. decembra 2019. godine na svirep način ubio bivšu devojku Dušanku Jocović, presekavši joj nožem dušnik.

Ovo je druga pravosnažna presuda doživotnog zatvora u Srbiji, a na prvu je osuđen Ninoslav Jovanović iz Malče zbog otmice i zlostavljanja 12-godišnje devojčice iz Niša, precizirala je za agenciju Tanjug portparolka suda Jelena Ostojin.

Dejanu Daboviću (27) je potvrđenom presudom Višeg suda u Novom Sadu naloženo i da plati troškove sahrane ubijene devojke od 161.000 dinara, kao i tri miliona dinara njenoj majci na ime nematerijalne štete zbog duševnih bolova.

Dabović je osuđen zbog krivičnih dela teško ubistvo iz bezobzirne osvete, kao i za razbojništvo.

Zbog pomenutog razbojništva koje je počinio, obavezan je i da firmi "Meridian Tech" iz Beograda isplati iznos od 11.300 dinara.

Daboviću je u pritvoru, u kojem se nalazi od hapšenja, 26. decembra 2019. godine.

On je tokom suđenja priznao ubistvo i detaljno ispričao šta se događalo između njega i devojke, ali nije pokazao znake kajanja.

Dabović je devojku ubio u popodnevnim časovima 26. decembra, na ulici Alekse Šantića u Novom Sadu, pošto ju je sačekao ispred zgrade i zaklao je.

Bio je u stanju smanjene uračunljivosti usled poremećaja ličnosti i afekata besa zbog raskida desetogodišnje emotivne veze s njom, zaključilo je sudsko veće sudije Ivane Josifović.

Olakšavajuće okolnosti koje se tiču životne dobi Dabovića, prema stavu suda, izgubile su na značaju imajući u vidu brojne otežavajuće okolnosti, popuit svireposti njegovog zločina, kao i činjenice da je i ranije osuđivan.

Oceni vest:
13
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan