"Praznične planinarske poslastice" u nedelju na Fruškoj gori

"Praznične planinarske poslastice" u nedelju na Fruškoj gori

Planinarsko društvo "Naftaš" u nedelju, 11. novembra, organizuje jednodnevnu planinarsku akciju na Fruškoj gori – "Praznične planinarske poslastice", sa rutom:  Banoštor – Kota 128 – Kota 158 – Kota 311 – Kota377 – Kota 218 –  Kota 245 – Kota 282 – Kota 292 ili Kota 122 – Banoštor ili Čerević.

Polazak je u 7.10 časova, redovnom autobuskom linijom broj 79 za Čerević. Izlazak iz autobusa je u Banoštoru. Autobus kreće sa MAS-a i staje na nekim stajalištima na Bulevaru oslobođenja (Lutrija, Futoška pijaca i Most slobode). Povratak je autobusom iz Banoštora ili Čerevića ili po dogovoru.
 
Iz PD "Naftaš" napominju da su delovi staze zarasli i teško su prohodni, te su učesnicima neophodne su planinarske cipele i štapovi. Staza je zahtevna, a na akciju mogu ići planinari koji redovno planinare i imaju dovoljnu kondiciju da savladaju stazu normalnim tempom.
 
Trajanje pešačenja oko 8 sati.  Staza je dužine oko 26 km sa 700 m  uspona.
 
Potrebno je, navodi se, poneti i dovoljno vode, hranu i prigodnu odeću, a iz PD "Naftaš" napominju da u akciji svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije.
 
Turu će voditi Milan Marković i Predrag Grujić od kojih se mogu dobiti i bliže informacije o akciji putem telefona  064/842-3054 i 063/58-44-34.
 
Više informacija pogledajte na internet prezentaciji društva.
Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan