Prečistač na gurku: Povorka tišine i peticija za zaštitu Dunava

Prečistač na gurku: Povorka tišine i peticija za zaštitu Dunava

Povorka tišine za zaštitu Dunava biće održana u nedelju 16. avgusta na Trgu slobode. Organizatori pozivaju sve Novosađane da se priključe povorci i da potpišu peticiju za izgradnju prečistača otpadnih kanalizacionih voda.

- Svedoci smo poslednjih dana šta se sve uliva u Dunav iz novosadske kanalizacije. Ali to nije počelo sad! Već više decenija imamo taj problem. Zagađivači rade svoje, inspekcije malo manje svoje, dok država pomera sprovođenje zakona o zaštiti voda na 2032. godinu. Šta mi možemo da uradimo? Možemo da pomognemo da ne zagađujemo našu reku. Možemo da pomognemo tako što ćemo očistiti obale. Možemo da pomognemo tako što ćemo izaći na Trg slobode i Povorkom tišine privući što više ljudi da nam se pridruži i potpiše peticiju za izgradnju prečistača otpadnih kanalizacionih voda! Postoje najave da će grad napraviti prečistač. Te najave datiraju još iz perioda pre 30 godina. Vreme je da ih malo "poguramo"! Izađi i pridruži se! Dunav je i tvoj!!!, stoji u pozivu organizatora građanima.

Okupljanje je u 17.45 časova, u 18 časova je Povorka Tišine za zaštitu Dunava, u 19 sati Obraćanje, pitanja i predlozi, 19.15 sati je razilazak skupa.

- U slučaju kiše, ponesite kabanice i kišobrane, kažu organizatori.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode isključenja struje isključenje vode jkp lisje novosadska policija Spens raspored sahrana novi sad betanija detelinara matičar novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije bez struje klisa novorođenčad bebe Isključenje struje Elektrodistribucija Novi Sad promenada JGSP "Novi Sad" JKP Vodovod i kanalizacija Republički hidrometeorološki zavod raspored sahrana i ispraćaja novosadski sajam novosadsko porodilište elektrovojvodina jkp novosadska toplana novosađani servisne informacije novi sad sahrane novi sad