Pred 1. maj povećana potražnja za vikendicama, cena iznajmljivanja od 30 do 300 evra na dan

Pred 1. maj povećana potražnja za vikendicama, cena iznajmljivanja od 30 do 300 evra na dan

Kako se razvija potražnja na tržištu nekretnina, za Prvi maj neće biti praznih vikendica ili kuća za iznajmljivanje u Srbiji.

Kako navodi "Blic", na mestima koja nisu toliko poznata građanima Beograda i Novog Sada – odakle se očekuje da u četvrtak krenu kolone vozila – poput Bezdana i Bogojeva na Dunavu ili vikend naselja na Tisi i Tamišu, cena iznajmljivanja vikendice po danu kreće se od 30 do 50 evra. U nju, prenosi list, obično može da stane jedna prosečna porodica.

Na Fruškoj gori, Kosmaju ili Divčibarama već se teže nalazi smeštaj, a da je cena ispod 50 evra po danu za čitavu kuću. Na ovim mestima mogu se naći i prostrane kuće sa bazenima i raznim dodatnim sadržajima, pa se cene takvih više hacijendi nego vikendica kreću od 100 do čak 300 evra po danu. Slična je situacija i na tradicionalnim turističkim destinacijama poput Zlatibora, Kopaonika ili Zlatara.

–  Ove godine ima mnogo Novosađana i Beograđana koje zovu više nego inače. Mogu vam reći da je sve popunjeno vikendima, nemamo mesta. Za Prvi maj smo već izdali vikendicu. Uglavnom dolaze četvoročlane porodice iz Beograda. Sve vikendice u ovom naselju su iznajmljene za praznike. Priroda je predivna, a opet kuće nisu toliko skupe, od 20, 30 do 40 evra po danu – rekla je za "Blic" Jelena iz vikend naselja Bezdan.

Čerević, Banoštor, Vrdnik, Čurug, Čortanovci i druga manja mesta postala su tako neka od najtraženijih u našoj zemlji. Naći smeštaj u planinama i gorama Srbije trenutno podrazumeva i potragu od nekoliko dana. Trgovci nekretninama kažu da je cena iznajmljivanja vikendica na Fruškoj gori i Kosmaju na nekim mestima skočila i za 50 do 80 odsto, prenosi "Blic". 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan