PRED BOŽIĆNI POST: Gde u NS možete kupiti kvalitetnu pečenu ribu

PRED BOŽIĆNI POST: Gde u NS možete kupiti kvalitetnu pečenu ribu

A i krompir salatu pride...

Božićni post počinje 28. novembra i traje do 7. januara, a naši sugrađani u tom periodu ribu jedu češće nego obično. Nutricionisi kažu da riba sadrži veliki izvor proteina i nezasićenih masnih kiselina koje su korisne za ljudsko zdravlje. Ovu namirnicu trebalo da imamo na trpezi barem jednom nedeljno, jer značajno doprinosi poboljšanju stanja čitavog organizma.

Zato za vas istražujemo gde u Novom Sadu možete kuptiti kvalitetnu ribu i dobiti uslužno pečenje.

Prva ribarnica koja je krenula sa uslužnim pečenjem ribe u našem gradu je "Aviso" na Futoškom putu, a postoji već čitavih 15 godina. Nakon njenog otvaranja kasnije su i druge ribarnice uvrstile u ponudu uslužno pečenje.


U "Avisu" možete da kupite preko 50 vrsta rečne i morske ribe. Imaju i odličnu dimljenu ribu na bukovom drvetu, ali i morske plodove, rakove, krabe, salate od morskih plodova…

U njihovoj radnji sva riba se peče na popularnoj talandari, a Novosađani kažu da riba pripremana na ovaj način ima poseban ukus i šmek.

Pored ribe i morskih plodova mogu se poručiti i riblja čorba, pomfrit ili krompir salata.

U ovoj ribarnici/pečenjari kilogram pečenih girica je 400 dinara, meso jastoga je 1.500 dinara, dimljena skuša 1.000, a dimljena pastrmka 1.200 dinara.


Još jedna ribarnica vredna pažnje je i "Mala Sirena", koja se nalazi na dve lokacije u gradu, kod Limanske pijace i na Detelinari. Kako saznajemo od prodavačice, Novosađani nemaju nakivu da jedu ribu, eventualno samo sredom i petkom. Međutim, kako kaže Limanci su posebna priča, jer im u ovom delu grada posao mnogo bolje ide u odnosu na Detelinaru.

- Svakodnevno prodajemo kako svežu, tako i prženu ribu, a najbolje ide morska riba, dok se od rečnih uglavnom kupuju šaran, som, štuka. U ponudi imamo i riblju čorbu, a porcija je 200 dinara, kao i krompir salatu čija je cena 100 dinara, za koju Novosađani kažu da je najbolja i najlepša u gradu – navodi prodavačica.


I baš dok smo razgovarali sa osobljem stigla je i stalna mušterija Mirjana, koja je naručila dve kile pečene ribe i krompir salatu za uveče. Mirjana kaže da godinama ovde naručuje pečenu ribu, jer kod kuće nema baš najbolje uslove da je peče, a i postaje sve starija pa joj je naporno da stoji pored šporeta.

Uslužno pečenje ribe u ovoj ribarnici je 200 dinara. Tako za kliogram girica treba da izdvojite 600 dinara, dok je orada 1.200 dinara.I u ribarnici "Bio Fish", koja se takođe nalazi na Futoškom putu, Novosađani mogu da naruče kvalitetnu pečenu ribu, a reč je o jedinstvenoj ribarnici na našim prostorima koja je nastala iz želje da svim ljubiteljima ribe ponudi uvek svežu i kvalitetnu rečnu i morsku ribe iz sopstvene proizvodnje i uvoza.

- Posebnu pažnju posvećujemo izuzetnom kvalitetu, svežini i poreklu ribe koja se nalaze u našoj ponudi, a ne manje važno je edukovano osoblje, najsavremenija oprema i najbolja usluga – kažu u ovoj ribarnici.
Takođe preporučuju pastrmku iz Republike Srpske i onu sa Zlatibora

U skladu sa željama i zahtevima Novosađana osoblje će ribu očistiti ili je uslužno pripremiti, a nude i uslugu dostave ribe na kućnu adresu.

U omalenoj ribarnici sa uslužnim  pečenjem "Peš", u Balzakovoj ulici, najčešće pazare Limanci. Uz pečenu ribu može da se naruči i krompir salata. Oni rade svakim danom osim ponedeljka.

U Fruškogorskoj ulici nalazi se "Fish and grill", ribarnica koja u ponudi ima širok izbor rečne i morske ribe. U okviru usluge,zaposleni i čiste, prže i griluju kupljenu ribu, a često imaju i promotivne cene.


U ovoj ribarnici skuša gril staje 913 dinara, losos gril filet je 3.509 dinara, filet soma pečenog u fritezi je 1.375 dinara, grilovani smuđ je 2.050 dinara.

CENE SVEŽE RIBE U NOVOM SADU: Oslić staje od 389 do 400 dinara, očišćena pastrmka je 625 do 700 dinara, šaran (šnicla) je 800 dinara, smuđ je 850, a šnicla soma je 1.150 dinara. Ukoliko pak želite da kupite pečenu ribu, uslugu pečenja plaćate 200 dinara.

Oceni vest:
9
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan