PRED "NOĆ ISTRAŽIVAČA": Naučni kamion po prvi put u Novom Sadu

PRED "NOĆ ISTRAŽIVAČA": Naučni kamion po prvi put u Novom Sadu

U nedelji u kojoj će se održati "Noć istraživača", nesvakidašnje vozilo Centra za promociju nauke premijerno će se predstaviti Novosađanima.

Od utorka naredne nedelje, pa sve do petka, 29. septembra, kada se održava "Noć istraživača", naši sugrađani će imati prilike da obiđu Naučni kamion.

U prizemlju ovog nesvakidašnjeg vozila, koje će biti stacionirano ispred tržnog centra BIG. biće deo interaktivne izložbe "Spektri", koja će moći da se pogleda svakog dana od 16 do 22 sata, dok će se na spratu odvijati naučno-popularni program koji su pripremili nastavnici i učenici novosadskih osnovnih i srednjih škola, kao i profesori sa Novosadskog univerziteta:

• 26. septembar, utorak (17-20h) – Radionica "Da li svetlost ima temperaturu?" (Gimnazija "Svetozar Marković", Novi Sad)

• 27. septembar, sreda (14-16h) – Naučno obrazovanje za odgovorno društvo (Centar za promociju nauke)

• 27. septembar, sreda (17-20h) – Radionica "Energija života" (OŠ Miroslav Antić, Futog)

• 28. septembar, četvrtak (16-19h) – Radionica "Ale, ale hipokratići znaju oksidacija metala šta je" (Medicinska škola "Hipokrat" Novi Sad)

• 28. septembar, četvrtak (19-20h) – Naučno-popularno predavanje "Kako ukrotiti energiju atomskog jezgra?"  (Nikola Goleš, Lavirint znanja)

• 29. septembar, petak (19-20h) – Naučno-popularno predavanje "Užarena planeta - vulkani, Zemlja i čovek"  (docent dr Mlađen Jovanović, PMF)

NAUČNI KAMION Centra za promociju nauke je pokretna laboratorija, učionica i izložbeni prostor domaće proizvodnje, Osmišljen je tako  da može da stigne u sve delove Srbije i približi nauku građanima kroz različite programe koji se u njemu održavaju. Raznovrsni sadržaji namenjeni su učenicima, organizovanim grupama, ali i svim ostalim zainteresovanim građanima. Sastavni delovi ove mobilne konstrukcije su i radne stanice i interaktivni eksponati koji dodatno podstiču radoznalost i interesovanje za nauku. Zahvaljujući Naučnom kamionu Centra za promociju nauke, pokretnoj infrastrukturi za promociju nauke, kultura nauke stiže u sve krajeve Republike Srbije. Kamion je do sada posetio Suboticu, Kikindu, Smederevo,…a sada je i u Novom Sadu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan