Predavanje pa koncert: Američki pijanista gost u više novosadskih institucija

Predavanje pa koncert: Američki pijanista gost u više novosadskih institucija

U ponedeljak 29. februara novosadsku publiku i stručnu javnost obradovaće gostovanje američkog pijaniste i kompozitora iz Njujorka Aria Vicaksona (Aryo Wicaksono), koji će održati masterklas na Akademiji umetnosti, predavanje iz oblasti muzičkog biznisa u Američkom kutku, kao i pijanistički recital u Spomen zbirci Pavla Beljanskog , a svi programi će biti besplatni za učesnike i posetioce.

U ponedeljak, 29. februara, sa početkom u 16 časova, Ario će u Američkom kutku Novi Sad (Petra Drapšina 3) govoriti na temu "Analiza biznis modela muzičke industrije u Severnoj Americi“. Prijave za predavanje vrše se putem sledećeg linka.

Predavanje ukazuje na značajne osobenosti i karakteristike biznis modela muzičke industrije u SAD (i Kanadi). Deleći sa polaznicima iskustvo koje je stekao na poziciji za upravljanje članstvom CMA – Chamber Music America, kao i ono koje je ima zahvaljujući tome što je umetnički preduzetnik i izvođač već deset godina, Ario će govoriti o nekoliko vodećih institucija u industriji SAD-a (klasičnih, džez, pop): o institucijama američke vlade, kao što su National Endowment of the Arts (NEA) i US State Department, vodećim granting fondacijama (Doris Duke, Mellon Foundations), menadžerima u umetnosti, preduzetnicima, individualnim donatorima i modelima zadužbinarstva u SAD, muzičkoj industriji i obrazovnim institucijama – od državnih srednjih škola do privatnih konzervatorijuma. Ukazaće na načine funkcionisanja muzičkog (i finasijskog) ekosistema u SAD-u i govoriće o tome koji su mehanizmi da se

U 20 časova, u Spomen zbirci Pavla Beljanskog, publiku očekuje Ariov pijanistički recital, a repertoar koji će izvesti obuhvata izvođenje dela Baha, Skarlatija, Suprana, Rahmanjinova, Vagnera i Lista.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

plato spensa bebe isključenje vode sahrane servisne informacije horoskop vremenska prognoza novi sad Republički hidrometeorološki zavod raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani bez vode gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević betanija Isključenje struje vremenska prognoza novosadsko porodilište Elektrodistribucija Novi Sad gradsko groblje Spens elektrovojvodina jkp novosadska toplana Vreme u Novom Sadu RHMZ novorođenčad servisne informacije novi sad isključenja struje bez struje maturanti