Predavanje pa koncert: Američki pijanista gost u više novosadskih institucija

Predavanje pa koncert: Američki pijanista gost u više novosadskih institucija

U ponedeljak 29. februara novosadsku publiku i stručnu javnost obradovaće gostovanje američkog pijaniste i kompozitora iz Njujorka Aria Vicaksona (Aryo Wicaksono), koji će održati masterklas na Akademiji umetnosti, predavanje iz oblasti muzičkog biznisa u Američkom kutku, kao i pijanistički recital u Spomen zbirci Pavla Beljanskog , a svi programi će biti besplatni za učesnike i posetioce.

U ponedeljak, 29. februara, sa početkom u 16 časova, Ario će u Američkom kutku Novi Sad (Petra Drapšina 3) govoriti na temu "Analiza biznis modela muzičke industrije u Severnoj Americi“. Prijave za predavanje vrše se putem sledećeg linka.

Predavanje ukazuje na značajne osobenosti i karakteristike biznis modela muzičke industrije u SAD (i Kanadi). Deleći sa polaznicima iskustvo koje je stekao na poziciji za upravljanje članstvom CMA – Chamber Music America, kao i ono koje je ima zahvaljujući tome što je umetnički preduzetnik i izvođač već deset godina, Ario će govoriti o nekoliko vodećih institucija u industriji SAD-a (klasičnih, džez, pop): o institucijama američke vlade, kao što su National Endowment of the Arts (NEA) i US State Department, vodećim granting fondacijama (Doris Duke, Mellon Foundations), menadžerima u umetnosti, preduzetnicima, individualnim donatorima i modelima zadužbinarstva u SAD, muzičkoj industriji i obrazovnim institucijama – od državnih srednjih škola do privatnih konzervatorijuma. Ukazaće na načine funkcionisanja muzičkog (i finasijskog) ekosistema u SAD-u i govoriće o tome koji su mehanizmi da se

U 20 časova, u Spomen zbirci Pavla Beljanskog, publiku očekuje Ariov pijanistički recital, a repertoar koji će izvesti obuhvata izvođenje dela Baha, Skarlatija, Suprana, Rahmanjinova, Vagnera i Lista.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

opens 2019 izmena režima saobraćaja policija Novo naselje bez struje jkp JKP Vodovod i kanalizacija opens distrikt raspored sahrana i ispraćaja betanija bez vode sahrane novi sad gradsko groblje sahrane isključenja struje elektrovojvodina novorođenčad klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskop servisne informacije Isključenje struje bebe Elektrodistribucija Novi Sad novosadska policija raspored sahrana novi sad novosađani novosadsko porodilište servisne informacije novi sad isključenje vode jkp lisje