Predavanje u NS: Književnost i humor u "Saut Parku"

Predavanje u NS: Književnost i humor u "Saut Parku"

Američki kutak Novi Sad poziva sve ljubitelje serije "Saut Park" na predavanje Književnost i humor u "Saut Parku" koje će se održati u utorak, 22. maja u 18.30 sati.

Predavanje će održati dr Stefan Pajović, doktor filoloških nauka kome su uže oblasti interesovanja američke i irske studije.

- Ima li književnosti u "Saut Parku“ i da li je ovaj popularni američki crtani film za odrasle književnost sam po sebi? Odgovore na ova složena pitanja pokušaće da pruži dr Stefan Pajović na primerima književnih dela pomenutih u seriji, poput romana Čarlsa Dikensa, preko dnevnika Ane Frank, sve do Harija Potera -  ističu organizatori u saopštenju. 

Pozivajući se na brojna književna dela, tvorci "Saut Parka" potvrđuju da njihov humor nikako nije prizeman, već je nastavak tradicije satire koja seže iz antičke Grčke.

- Brojni primeri ironije i parodije kojima su Sten, Kajl, Erik i Keni izloženi predstavljaju odličan poziv za predavanje koje će vam pomoći da u isto vreme razumete i da se nasmejete humoru "Saut Parka" - zaključuju u saopštenju. 

Predavanje je besplatno uz obaveznu prijavu putem linka 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan