Predložite kandidate za dodelu najviših gradskih priznanja

Predložite kandidate za dodelu najviših gradskih priznanja

Кomisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu Skupštine Grada Novog Sada poziva građana i građanke, pravna lica, preduzeća, ustanove, političke organizacije i druge oblike organizovanja građana i građanki, državne organe i organe lokalne samouprave, da podnesu obrazložene inicijative za dodelu Oktobarske nagrade i Novembarske povelje Novog Sada za 2021. godinu.

Oktobarska nagrada Novog Sada, dodeljuje se povodom obeležavanja 23. oktobra – Dana oslobođenja Novog Sada, kao društveno priznanje za izuzetne rezultate u radu, dela i najviša dostignuća i ostvarenja, postignuta u toku jedne ili više godina, u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti. Oktobarska nagrada Novog Sada se dodeljuje građaninu ili grupi građana za zajedničko delo ili ostvarenja, koji rade ili su radili na teritoriji Grada Novog Sada, kao i preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama čije je sedište na teritoriji Grada. Oktobarska nagrada dodeljuje se za izuzetna ostvarenja u oblastima nauke, kulture i umetnosti, odnosno svih vidova stvaralaštva, publicistike i novinarstva u svim oblicima informisanja, planiranja i uređenja prostora i naselja, arhitekture i graditeljstva, pronalazaštva, razvoja novih tehnologija i usvojenih novih tehnoloških sistema, unapređenja i zaštite životne sredine, prosvete i razvoja školarstva, sporta i postignutih sportskih rezultata, zdravstva i zdravstvene zaštite i socijalnog i humanitarnog rada. Oktobarska nagrada se može posebno dodeliti učeniku i studentu kao pojedincu ili grupi za zajedničko ostvarenje i rezultate u naučnom ili umetničkom radu, kao poseban vid društvenog priznanja za stvaralaštvo mladih na teritoriji grada.


 

Novembarska povelja Novog Sada, dodeljuje se kao društveno priznanje za izuzetne rezultate i dostignuća u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti, povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Кraljevini Srbiji. Novembarska povelja dodeljuju se građaninu i grupi građana, preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama za negovanje demokratskih tradicija i jačanju zajedništva građana i građanki Novog Sada, privredni razvoj, duhovno stvaralaštvo, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, prosvetu i sport i druge delatnosti, humanitarne i dobrotvorne aktivnosti i ispoljavanje hrabrosti u vanrednim situacijama, spasavanje ljudskih života i sprečavanje materijalnih šteta.

Obrazložene inicijative za dodelu Oktobarske nagrade podnose se Кomisiji za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu do 15. septembra 2021. godine, a za Novembarsku povelju do 1. oktobra 2021. godine, na adresu Skupštine Grada Novog Sada, Ulica Žarka Zrenjanina broj 2.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • PREDLOZI

  pre 472 dana i 9 sati

  Prvo bi trebalo revidirati "Najviša gradska priznanja".
  Predlažem:
  - Javno preduzeće koje je poseklo najviše drveća.
  - Javno preduzeće koje je imalo najviše havarija u protekloj godini.
  - Političku organizaciju koja je pretukla najviše ljudi na izborima.
  - Rukovodioca javnog preduzeća koji je potpisao najviše najskupljih faktura bez tendera.

  I slično, očekujem ideje i ostalih.

  Oceni komentar:
  0
  6
 • Novosađanka

  pre 471 dan i 23 sata

  Pa toliko ima "zaslužnih"... teško je opredeliti se za jednog... šteta što ne može da se predloži gradonačelnik, najzaslužniji je za sve ružno što se dešava u Novom Sadu, a onda "Galens" najzaslužniji za prilagođavanje urbanističkih planova svojim potrebama, pa onda celokupna Gradska uprava... pa sva javna preduzeća...i naravno, nikako izostaviti "velikog" doktora Zorana Gojkovića, koji je podneo krivičnu prijavu protiv obolelog stomatologa , pa kad Gojković za to nije osuđen, neka bude nagrađen...

  Oceni komentar:
  0
  4