Predložite kandidate za Februarsku nagradu Grada Novog Sada

Predložite kandidate za Februarsku nagradu Grada Novog Sada

Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu Skupštine Grada Novog Sada poziva građane, grupe građana, preduzeća, ustanove, političke i druge organizacije, udruženja i druge oblike organizovanja građana, državne organe i organe lokalne samouprave, da podnesu inicijative za dodelu Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2017. godinu.

Februarska nagrada Grada Novog Sada, dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.

Ovo priznanje Skupština Grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za: aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Da podsetimo, proglogodišnja dobitnica ovog gradskog priznanja bila je naša proslavljena atletičarka Ivana Španović, čiju je kandidaturu podneo Atletski klub "Vojvodina".

Obrazložene inicijative za dodelu Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2017. godinu podnose se Komisiji do 31. decembra 2017. godine. Sedište Komisije za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu je u Skupštini Grada Novog Sada, ulica Žarka Zrenjanina broj 2.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan