Predložite kandidate za Oktobarsku nagradu i Novembarsku povelju

Predložite kandidate za Oktobarsku nagradu i Novembarsku povelju

Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu Skupštine Grada pozvala je građane i građanke, pravna lica, preduzeća, ustanove, političke organizacije i druge oblike organizovanja građana i građanki, državne organe i organe lokalne samouprave – da podnesu obrazloženje inicijative za dodelu Oktobarske nagrade i Novembarske povelje Novog Sada za 2017. godinu.

Kako se navodi u saopštenju iz gradske skupštine, obrazložene inicijative podnose se ovoj Komisiji, za Oktobarsku nagradu do 15. septembra, a za Novembarsku povelju do 1. oktobra, na adresu Skupštine Grada, ulica Žarka Zrenjanina 2.

Oktobarska nagrada Novog Sada dodeljuje se za izuzetna ostvarenja u oblastima nauke, kulture i umetnosti, odnosno svih vidova stvaralaštva, publicistike i novinarstva u svim oblicima informisanja, planiranja i uređenja prostora i naselja, arhitekture i graditeljstva, pronalazaštva, razvoja novih tehnologija i usvojenih novih tehnoloških sistema, unapređenja i zaštite životne sredine, prosvete i razvoja školarstva, sporta i postignutih sportskih rezultata, zdravstva i zdravstvene zaštite i socijalnog i humanitarnog rada.

Novembarska povelja dodeljuje se građaninu i grupi građana za negovanje demokratskih tradicija i jačanje zajedništva građana i građanki Novog Sada, privredni razvoj, duhovno stvaralaštvo, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, prosvetu i sport i druge delatnosti, humanitarne i dobrotvorne aktivnosti i ispoljavanje hrabrosti u vanrednim situacijama, spasavanje ljudskih života i sprečavanje materijalnih šteta.

Oktobarska nagrada se može posebno dodeliti učeniku i studentu kao pojedincu ili grupi za zajedničko ostvarenje i rezultate u naučnom ili umetničkom radu, kao poseban vid društvenog priznanja za stvaralaštvo mladih na teritoriji grada. Novembarska povelja se može dodeliti i preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama.

OKTOBARSKA NAGRADA dodeljuje se povodom obeležavanja 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada, dok se Novembarska povelja dodeljuje povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan